Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ivana Polančec

Kćerka osuđenog hrvatskog ministra rasturila u kvizu “Tko želi biti milijunaš”

ivana screenshot hrt (1)
Ivana Polančec / FOTO: Screenshot / HRT

Na pitanje za 18.000 eura odgovorila je bez džokera, pa joj je za put do miliona ostao još jedan džoker u rukavu

Ivana Polančec iz Koprivnice u sinoć prikazanoj epizodi HRT-ovog kviza “Tko želi biti milijunaš” došla je do 18.000 eura, a od miliona (kuna) je dijele još samo tri pitanja na koja će pokušati odgovoriti u sljedećoj epizodi. Djevojka koja je pokazala veliko znanje u kvizu, piše Index.hr, kćerka je Damira Polančeca, nekadašnje desne ruke Ive Sanadera, bivšeg potpredsjednika vlade i ministra privrede, koji je odslužio desetomjesečnu zatvorsku kaznu.

Ivana je po struci magistra arheologije i anglistike, a uz nju Polančec još ima i sina Brunu.

Do 11. pitanja je došla bez džokera, zatrebali su joj tek na pitanju iz istorije.

“Robespierre je bio istaknuti član koje grupacije koja se za revoluciju borila iz najviših klupa Konventa?” glasilo je pitanje.

Ivana je tu iskoristila džoker zovi i džoker pola-pola te došla do tačnog odgovora – “montmanjara”.

Ivana Polančec / FOTO: Screenshot / HRT

Na pitanje za 18.000 eura odgovorila je bez džokera, pa joj je za put do miliona ostao još jedan džoker u rukavu.

Inače, Ivani ovo nije prvi put da se okušala u domaćim kvizovima. Dva puta je nastupila u kvizu “Potjera”, 2019. i 2022. godine. U posljednjem nastupu s partnerom u kvizu osvojila je 52.500 kuna.

Ležao zbog 66.700 eura

Bivši potpredsjednik Vlade Hrvatske Damir Polančec pušten je u iz zatvora u Turopolju u julu 2013. godine, gdje je odslužio kaznu jer je vukovarskom advokatu Petru Miletiću iz državnog budžeta platio pola miliona kuna (66.700 eura) za nepotrebnu stručnu studiju.

“Ako sam ikome svjesno priskrbio imovinsku korist, daj Bože da mi ispala oba oka i osušile se obje ruke“, poručio je Polančec tada pri izlasku iz zatvora.

Damir Polančec / FOTO: Pixsell

Zagrebački Županijski sud ga je u oktobru 2010. godine nepravomoćno osudio na 15 mjeseci zatvora, proglasivši ga krivim zbog isplate pola miliona kuna za nepotrebnu stručnu studiju, no Vrhovni mu je sud smanjio kaznu za pet mjeseci.