Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nestao ključni dokaz

Kevin Spacey oslobođen optužbi da je napio i pipkao mladića

kavin (1)

Dobitnika dva Oscara lani je za seksualno zlostavljanje prvo optužio glumac Anthony Rapp koji je 1986. kada se sve dogodilo imao 14 godina

Glumca Kevina Spaceya (59) oslobodili su optužbi za seksualni napad na 18-godišnjaka u baru u Nantucketu, prenosi CNN. Spacey je još u januaru izjavio na sudu da se ne osjeća krivim.

Navodni napad dogodio se prije više od tri godine, a slučaj je okončan sada. Glumca se optuživalo da je napio tada maloljetnika, a kasnije ga počeo i dodirivati. Do odbacivanja slučaja došlo je nakon što je mladić prošle sedmice odbio svjedočiti.

Trebao je svjedočiti o tome gdje se nalazi mobitel putem kojeg je slao poruke i kratka videa svojoj djevojci tokom navodnog napada. Radi se o ključnom dokazu za cijeli slučaj, a kada je sudac zatražio da ga se preda sudu radi detaljnog istraživanja, tužitelj je izjavio da ne znaju gdje se nalazi. Tako se situacija ipak odigrala u korist glumca pa je izbjegao moguću kaznu od čak pet godina zatvora.

Kako su pisali strani mediji, Spaceyjev advokat Alan Jackson za vrijeme prethodnog saslušanja pokušavao je pronaći rupe u zakonu. Isticao je stalno da tinejdžer nije odmah prijavio te tvrdnje.

Dobitnika dva Oscara lani je za seksualno zlostavljanje prvo optužio glumac Anthony Rapp koji je 1986. kada se sve dogodilo imao 14 godina. Kevin je jedan od brojnih muškaraca u svijetu poznatih optuženih za seksualno napastovanje, a lavina optužbi krenula je 2017. s onom protiv filmskog producenta Harveya Weinsteina.