Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kevin Spacey želi na liječenje nakon optužbi za napastvovanje

spacey1

Oskarovac Kevin Spacey u potrazi je za zasad neodređenom vrstom liječenja, objavili su njegovi zastupnici nakon što je slavni glumac javno optužen za spolno napastovanje, zbog čega je Netflix zaustavio produkciju političke dramske serije “Kuća od karata”, u kojoj je Spacey bio glavna zvijezda.

“Kevin Spacey uzeo si je vrijeme potrebno za ocjenu stanja i traženje liječenja”, izjavio je njegov predstavnik u saopćenju, no nijedna pojedinost o prirodi traženog tretmana nije dostavljena Reutersu koji je to zatražio putem maila.

CNN je u četvrtak objavio izvješće u kojem osam neidentificiranih sadašnjih i bivših zaposlenika “Kuće od karata” optužuje Spaceya za nedolično ponašanje. Producentska kuća serije poručila je u četvrtak da je “duboko uznemirena saznanjima o novim optužbama”.

Netflix je u priopćenju objavio da je prethodno riješen incident iz 2012. godine, kada se neidentificirani sudionik u produkciji serije potužio na “određenu primjedbu i gestu Kevina Spaceyja”, nakon čega je odmah poduzeta akcija i problem je bio riješen.

Netflix je ustvrdio da je Spacey “dobrovoljno sudjelovao u procesu obuke” i da otada nije bilo nikakvih pritužbi na njegovo ponašanje. Netflix je objavio da je “duboko uznemiren” optužbama Anthonya Rappa, koji je ustvrdio da ga je Spacey spolno napastovao u vrijeme kada je tom glumcu bilo samo 14 godina. Nakon toga je obustavio proizvodnju šeste i završne sezone popularne serije “Kuća od karata”, u kojoj Spacey igra američkog predsjednika Franka Underwooda.

U članku objavljenom na BuzzFeed Rapp je ustvrdio da ga je Spacey pozvao 1986. u svoj stan na zabavu i po završetku večeri, kada su svi gosti otišli, gurnuo na krevet, popeo se na njega i pokušao s njim imati spolni odnos. Rappu se činilo da je Spacey bio pijan pa ga je odgurnuo i otišao, prenosi Hina.

Danas 58-godišnji Spacey odgovorio je kako je zgrožen tom pričom, koje se ne sjeća jer se dogodila prije više od 30 godina.

“Ako se dogodilo kako je (Rapp) to opisao, dugujem mu najiskreniju ispriku za pijano i duboko neprimjereno ponašanje”, napisao je Spacey na svome twitteru.

Kao dio isprike Spacey je objavio da je gay, što je razljutio mnoge u LGBT zajednici i izvan nje, koji su taj njegov “izlazak iz ormara” ocijenili kao pokušaj da skrene pozornost s Rappovih optužbi.