Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BBC

Kevin Spacey oslobođen optužbi za spolno zlostavljanje

Kevin Spacey
FOTO: T. Miletić/Pixsell
Kevin Spacey

Porotnici su donijeli presudu nakon 12 sati i 26 minuta vijećanja

Kevin Spacey oslobođen je svih optužbi za seksualno zlostavljanje četvorice muškaraca, javlja BBC.

Proglašen je nevinim za devet seksualnih prestupa protiv četvorice muškaraca između 2004. i 2013. godine. Presudu je donijela porota sastavljena od 12 članova. Sudac Mark Wall pohvalio je advokate u slučaju i rekao:

“Optuženi može biti pušten.”

Porotnici su donijeli presudu nakon 12 sati i 26 minuta vijećanja.

Strani mediji pišu kako je glumac bio jako emotivan i oči su mu bile suzne dok je sudac čitao kako je oslobođen krivice. Po izlasku iz suda Spacey je izjavio da je zahvalan svom timu i da ne želi odgovarati na novinarska pitanja.

Podsjećamo, Spacey je ranije porekao optužbe o prestupima navodno počinjenim protiv četvorice muškaraca. Glumac se u januaru izjasnio nevinim po tri tačke optužnice za nedoličan napad, tri tačke za seksualni napad i jednu tačku za navođenje osobe na seksualnu aktivnost bez pristanka.

Dvostruki dobitnik Oscara prethodno je odbacio četiri optužbe za seksualni napad i jednu za navođenje osobe na penetrativnu seksualnu aktivnost bez pristanka.

Tvrdio je da su optužbe protiv njega “ludilo”, “apsolutno sranje” i “ubod nožem u leđa”, kao i da su muškarci bili finansijski motivirani i da je jedna žrtva tražila “novac, novac, i novac”.