Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

legendarni košarkaš

Kobe je sa suprugom Vanessom bio 20 godina, ništa ih nije moglo razdvojiti

Bryants

Kobe Bryant poginuo je pri padu helikoptera u Kaliforniji, a američki mediji prenose da je s njim u avionu bila i 13-godišnja kći Gianna te da ni ona nije preživjela

Kobe Bryant od 2001. godine bio je u braku s Vanessom Laine Bryant.

Par se upoznao 1999. godine, košarkaš je tad imao 21 godinu, a ona 17. Samo šest mjeseci nakon što su se upoznali Kobe ju je zaprosio. Zajedno su imali četiri kćerkice od kojih je najmlađa rođena u junu prošle godine.

View this post on Instagram

Mamba and Queen #vacai

A post shared by Kobe Bryant (@kobebryant) on

Vanessa je njihovu najstariju kćerku rodila 2003. godine, a dvije godine kasnije imala je spontani pobačaj. 2006. na svijet je došla Gianna, zatim Bianka pa najmlađa Capri.

View this post on Instagram

My babies

A post shared by Kobe Bryant (@kobebryant) on

2011. godine Vanessa je podnijela zahtjev za razvodom od košarkaša, a kao razlog je navela “nepomirljive razlike”. No par je ipak prebrodio probleme pa su 2013. godine objavili da su povukli razvod te da su ponovno zajedno. Brak im je preživio i optužbu za silovanje koja je protiv Kobeja podignuta 2004. godine (i ubrzo odbačena jer žena koja ga je optužila nije htjela nastaviti s tužbom).

U novembru prošle godine Kobe je posvetio emotivnu objavu supruzi na Instagramu. “Na današnji dan prije 20 godina upoznao sam moju najbolju prijateljicu, moju kraljicu. Večeras sam je odlučio odvesti na spoj u Disneyland kako bismo proslavili kao u stara vremena, prije četiri princeze. Volim te, mamacita, zauvijek”, poručio joj je tad.

Lijepu Vanessu na Instagramu prati 1,9 miliona ljudi, ali profil joj je zaključan za javnost. Kobe Bryant poginuo je pri padu helikoptera u Kaliforniji, a američki mediji prenose da je s njim u avionu bila i 13-godišnja kći Gianna te da ni ona nije preživjela.