Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kolege glumci potreseni iznenadnom smrću Nebojše Glogovca

nebojsa-glogovac

Kolege su neutješne zbog preranog odlaska glumca Nebojše Glogovca koji je preminuo noćas u Kliničkom centru u Beograd na odjeljenju pulmologije u 48. godini.

U izjavi za “Blic” njegova koleginica Seka Sabljić se oprostila od njega potresnom porukom.

– Razmišljam o tome, stvarno je strašno. Nekako užasna nepravda života, koju prazninu on ostavlja svojoj djeci. Kome će sve nedostajati a da ne govorim koliko će nedostajati i koju je prazninu ostavio, koja je teško nadoknadiva glumi i teatru. Stvarno je svima strašno, čovjek više ne zna gdje živi, šta se to dešava, kao da je neki srednji vijek- rekla je Seka Sabljić.

Ništa manje nije bio potresen ni Branislav Lečić koji ne može da vjeruje da glumac više nije među živima.

[yuzo_related]

– Šokiran sam, cijelo jutro ne mogu da dođem sebi. Sve se desilo jako brzo. Mi smo čuli tu vijest, kolege i ja koje radimo u JDP, smo pokušali da učinimo sve što je moguće da usmjerimo ka izliječenju. Ta brzina događaja, sa ovakvim ishodom nas je sve šokirala. U ovakvoj situaciji je dosta teško reagovati racionalno, već dva sata ne znam gdje se nalazim, sluđen sam totalno. Izgubili smo jedog velikog glumca. On pripada onog generaciji glumaca koji ostavljaju veliki trag iza sebe. Jedna porodica glumačka. Ne mislim samo na njegovu generaciju, mislim na generacije, jedne velike glumačke porodice koja ostavlja trag. Spada u nasljednike velikih, a i sam je bio sjajan, veoma posvećen glumištu. Privatno je bio potpuno spontan i posvećen, sa njim se moglo razgovarati o svim stvarima koje nisu samo vezane za glumu. Sa njim sam radio u Zvezdara Teatru. Već tada je pokazao ozbiljan talenat i veliku posvećenost- rekao je Lečić.

Glumica Ivana Mihić ga je nazvala velikanom.

– Jedan od najboljih glumaca današnjice, izuzetan kolega i veliki profesionalac. Bila sam prisutna kada je polagao prijemni na FDU i pamtim ga kao već gotovog glumca jer je njegov talenat isijavao zrelost glumačku na samom početku. Ogroman gubitak za sve i u svakom pogledu. Mir njegovoj duši. Nisam njegova bliska prijateljica bila, ali znam da je bio izuzetno studiozan umjetnik. Plemenit glumac koji je uživao u stvaranju i dijeljenju ljepote glumačkog istraživanja sa publikom- rekla je Ivana.