odabrala Harvard

Kolindina kćer upisala fakultet, imaće veću stipendiju od plaće svoje majke

katarina3

Katarina Kitarović, govore oni koji je poznaju, htjela se osamostaliti i odseliti od roditelj

Katarina Kitarović, kćerka hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, od jeseni će studirati na prestižnom američkom Harvardu, saznaje Jutarnji list.

Katarina Kitarović, 18-godišnja učenica četvrtog razreda Međunarodnog IB programa XV. gimnazije u Zagrebu, primljena je na čak četiri svjetski najprestižnija univerziteta, među ostalim i na Stanford, te Columbia University, ali odabrala je Harvard gdje će imati stipendiju veću od godišnje plaće svoje majke, hrvatske predsjednice.

Predsjedničina kćer, osim što je vrhunska sportašica (državna je prvakinja u umjetničkom klizanju), bila je među jedan posto najboljih u svijetu u rješavanju SAT testa, ispita sposobnosti koji se koristi kao prijemni za preddiplomske studije u SAD-u.

Katarina Kitarović, govore oni koji je poznaju, htjela se osamostaliti i odseliti od roditelja.

– Ona ne želi biti javna osoba, ne želi da se o njoj piše kao o kćerki predsjednice, a htjela je napokon i pobjeći od policijskog osiguranja – kažu oni koji je poznaju.

Katarina Kitarović vrhunska je učenica i sportašica, a uz to, pohađa i posebne mentorske programe matematike i spisateljstva.

Pomagala je svojim vršnjacima koji su imali suicidalne misli i o tome napisala knjigu.

Izvori Jutarnjeg na Pantovčaku pak kažu kako kćerka predsjednice ne želi da osiguranje ide s njom u SAD, te da se nakon studija planira vratiti u Hrvatsku. Službena objava na Harvardu bit će 1. juna.