Komentator Drago Ćosić se nakon skandala prvi put pojavio na poslu

cosic

Uprkos skandalu sa zloupotrebom ulaznica za utakmice hrvatske reprezentacije za SP, komentator HRT-a Drago Ćosić danas se pojavio na poslu u zgradi državne televizije na Prisavlju, piše Index.hr.

Njegovi kolege tvrde da je bio dobro raspoložen.

“Evo mene, kriminalca”, zezao se Drago koji je proteklih dana boravio u Portugalu kod kćeri koja tamo studira, ali HRT ga je u posljednji trenutak skinuo s rasporeda za izvještavanje s utakmice hrvatske reprezentacije koja je sinoć igrana u portugalskom gradu Faru.

Index već dva dana od HRT-a insistira na odgovoru je li Drago Ćosić suspendovan i kada, s obzirom na to da je HRT za zloupotrebu ulaznica doznao od krovnog evropskog udrugženja javnih TV servisa (EBU) još 15. jula. Dva mjeseca nakon što je FIFA na ruskim stranicama stopirala preprodaju ulaznica za finale SP-a sa serijskim brojem iz kontingenta HRT-a i nakon provedene interne istrage koja je dovela do Ćosića, on očigledno još uvijek nije suspendovan.

Ulaznice najviše i najskuplje VIP kategorije, koje su se prodavale na crnom tržištu, bile su namijenjene za direktora Kazimira Bačića, ali izvori s Prisavlja konstantno puštaju informacije da on te ulaznice nije vidio, odnosno da su preuzete umjesto njega. Isto večeras piše i Jutarnji list, a o neznanju direktora piše i Večernji list. Tvrde da su prijatelji Kazimira pitali kako to da nije u loži, a on im je odgovorio da nema ulaznica. Nevjerovatno, ali niko od odgovornih HRT-u navodno nije znao da su zaposlenici po vlastitom nahođenju raspodijelili više desetaka ulaznica za SP. Niko nije uočio da nedostaje 40-ak ulaznica za Upravu, niko nije ni načuo da su ulaznice stigle do HRT-a.

Ćosić je za Index ranije kazao da u dogovoru s advokatom neće komentirati slučaj. HRT je za sada objavio tek da su poduzeli radnje protiv nekoliko zaposlenika zbog sumnji u povredu iz radnog odnosa i zloupotrebe ulaznica, a o čemu su obavijestili i nadležne državne institucije.

Ćosić je kolegama, kako doznajemo, kazao da ulaznice nije prodavao, nego dijelio. Svaka je koštala više hiljada eura.