SHOWbuzz

BKC

Koncert Boška Jovića u Sarajevu, kao gosti će nastupiti Amira Medunjanin i Mustafa Šantić

25/01/2023

Nakon rasprodanog koncerta na „Jazz Festu“ Sarajevo, gitarist, umjetnik i pedagog Boško Jović ponovno će sarajevskoj publici pružiti vrhunski muzički ugođaj, ovaj put u ambijentu Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu

U Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu će se 17. marta 2023. godine održati koncert Boška Jovića, koji će nastupiti u kvartetu, a čiji će gosti biti Amira Medunjanin i Mustafa Šantić. Koncert „Boško Jović i gosti“ organiziraju firma „BOSNATON“ i Udruga „Libertas“.

Nakon rasprodanog koncerta na „Jazz Festu“ Sarajevo, gitarist, umjetnik i pedagog Boško Jović ponovno će sarajevskoj publici pružiti vrhunski muzički ugođaj, ovaj put u ambijentu Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu.

Raznovrstan solistički repertoar s ukupno tri izdana albuma okrunjen je nedavno objavljenim albumom „Napiši jednu ljubavnu“, snimljenim u suradnji s basistom Marijom Rašićem. Spomenuti album izdala je izdavačka kuća „Croatia Records“ iz Zagreba. Koncertna promocija albuma „Napiši jednu ljubavnu“ bit će održana dva dana nakon sarajevskog koncerta u dvorani „Lisinski“ u Zagrebu.

Gosti koncerta u Bosanskom kulturnom centru su dugogodišnji suradnici Boška Jovića: Amira Medunjanin i Mustafa Šantić, a pored basista Marija Rašića, na bini će mu se pridružiti i violinista Vanja Radoja i harmonikaš Antonio Vrbički.
Karte za navedeni koncert su u prodaji od 9. januara 2023. godine na portalu kupikartu.ba.

Komentari

Autor: Fokus.ba

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.