Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rio de janeiro

Koncert Madonne na Copacabani gledalo 1,6 miliona ljudi

Foto: Screenshot/X

Agencije javljaju kako su vatrogasci vodom polijevali natiskane fanove kako bi ih rashladili na temperaturama koje su tokom dana dosezale 30 stepeni Celzijusa

Oko 1,6 miliona ljudi prisustvovalo je u subotu besplatnom koncertu pop zvijezde Madonne održanom na plaži Copacabana u Rio de Janeiru.

Najveći fanovi američke pop dive danima su kampirali na Copacabani kako bi zauzeli najbolja mjesta, a oni s dubljim džepom koncert su promatrali s jahti usidrenih pred obalom.

Agencije javljaju kako su vatrogasci vodom polijevali natiskane fanove kako bi ih rashladili na temperaturama koje su tokom dana dosezale 30 stepeni Celzijusa.

Vlasti države i grada Rija rekle su da su potrošile nešto manje od četiri miliona dolara na koncert, a očekuje se da će ovaj spektakl donijeti oko 60 miliona dolara ekonomiji Rija.

Nastupom na Copacabani, gdje su ranije masivne koncerte održali Rolling Stonesi i Rod Stewart, završena je svjetske turneja 65-godišnje pjevačice u okviru koje je Maddona u proteklih osam mjeseci održala 81 koncert u Evropi, Sjevernoj i Južnoj Americi.