Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u Metalcu 1. jula

Koncertima Leta 3 i Rundeka počinje ovogodišnji Festival “Baščaršijske noći”

Let 3
Foto: BKC
Let 3

Ulaz na ove koncerte, koji počinju u 19.30 sati, a trajat će do 24.00 je besplatan

Festival Baščaršijske noći počet će za nešto manje od mjesec dana, a Let 3, Darko Rundek & Ekipa, Bad Copy, Činčila, Sunday Stories i Srklet, samo su neka od muzičkih imena koja će nastupiti na 27. festivalskom izdanju.

Otvorenje Festivala ove godine će biti u znaku koncerata koji će 1. i 2. jula biti održani u Metalcu, u okviru svojevrsnog muzičkog “crossover” tematskog vikenda s brojnim izvođačima i mnoštvom muzičkih stilova koji se dopadaju širokoj publici i koja prati različite muzičke pravce.

Prvi dan Festivala, u subotu 1. jula nastupit će ovogodišnji predstavnici Hrvatske na Takmičenju za pjesmu Eurovizije, grupa Let 3. Sastav koji se, kao višegodišnji beskompromisni predstavnik poznate riječke rock scene uspio nametnuti kao svojevrstan zaštitni znak tog grada i cijele te regije. Prije njih publiku će zagrijati sarajevski funk-rock grunge bend Činčila i sjajna hip-hop atrakcija iz Beograda, bend Bad Copy, saopćeno je iz Festivala Baščaršijske noći.

U nedjelju, 2. jula u Metalacu publika će imati priliku uživati u nastupu Darka Rundeka i njegove muzičke ekipe. Rundek, po vokaciji reditelj, svoje filmske slike pretapa u riječi i tonove i tako publiku vodi na nezaboravno muzičko putovanje, u što će se uvjeriti oni koji tu noć budu u publici. Za odličnu atmosferu i ugođaj te večeri pobrinut će se i mladi sarajevski punk rock bend Srklet, koji bi na jesen trebao objaviti svoj drugi album, kao i sjajni i mnogobrojnim klupskim svirkama prekaljeni sarajevski jazz-pop sastav Sunday Stories.

Ulaz na ove koncerte, koji počinju u 19.30 sati, a trajat će do 24.00 je besplatan.

U idućim danima biće objavljeno više informacija o ostalim raznovrsnim kulturnim programima koji će se tokom cijelog jula dešavati na različitim lokacijama širom Sarajeva, u okviru ovogodišnjeg, 27. Festivala Baščaršijske noći.

Pokrovitelji Festivala su Vlada Kantona Sarajevo i Grad Sarajevo.