Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
SHOWbuzz

Kraljevska porodica u svojim redovima ima pravu “raspikuću” (FOTO)

13/06/2018

Top tema jutros u Britaniji je ponašanje princa Edwarda, najmlađeg sina kraljice Elizabete.

Na Ostrvu je javnost bijesna nakon što se doznalo da je za put od nešto više od 200 kilometara koristio privatni avion, plaćen iz džepa poreznih obveznika.

54-godišnjakovo putovanje između Poolea u Dorsetu i Tamwortha u Staffordshireu na obilježavanje 1.100. godišnjice smrti anglosaksonskog vladara Aethelflaeda porezne obveznike koštalo je 37.000 funti (nešto više od 82.000 KM) – i to samo u jednom smjeru.

Karta za jednu osobu za putovanje prvom klasom u vozu koštala bi oko 250 funti (nešto više od 550 KM).

“Ovo je otvorena zloupotreba javnog novca. Da je u pitanju član parlamenta, sad bi bio u opasnoj gabuli”, rekao je za Daily Mail Graham Smith iz antimonarhističke grupe Republic.

“Vojvoda od Wessexa učestvuje u trodnevnom programu. Kao i uvijek, u obzir pri planiranju putovanja je uzeta sigurnost, učinkovita upotreba vremena i namjera da se zbog njegovog putovanja minimalizira remećenje situacije i saobraćaja za ostale građane”, tvrde iz palače.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.