Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Kreativne odluke kao ključ uspjeha za mlade

Radionica

Arka Art and Education centar, koji se nalazi na adresi Logavina 20, je novootvoreni prostor koji nudi sve vrste edukacije u polju likovne umjetnosti za djecu i odrasle, kao i bogat godišnji program kulturnih događaja

U prostorijama Arka Art and Education centra održala interaktivna radionica za mlade na temu “Kreativne odluke kao ključ uspjeha”. Alisa Lingo (Executive/NLP Coach) i Ajla Hadžiefendić (NLP/Wingwave Coach), su izvele interaktivnu radionicu koja je podstakla studente da razmišljaju o svojim podržavajućim i nepodržavajućim uvjerenjima, analiziraju svoje odluke, nauče nove tehnike donošenja odluka, kroz tehniku vizualizacije dokuče svoje želje. S obzirom da je riječ o studentima umjetničke orijentacije koristili su glinu za modeliranje tema i ciljeva, kao i metafore za bolje razumijevanje svojih želja, potreba i ciljeva.

Još je Aristotel za metafore rekao: „Obične riječi prenose samo ono što već znamo; metafora je ono što najbolje može da proizvede nešto novo“.

Feedback koji su dali studenti je bio veoma pozitivan i ostavio je prostor za dalju saradnju Alise i Ajle sa studentima što ih veoma raduje i drago im je da su mogle uticati na mlade i biti biti im podrška na putu donošenja kreativnih i životnih odluka.

Arka Art and Education centar, koji se nalazi na adresi Logavina 20, je novootvoreni prostor koji nudi sve vrste edukacije u polju likovne umjetnosti za djecu i odrasle, kao i bogat godišnji program kulturnih događaja. Direktor centra, Amer Hadžić, likovni umjetnik i uposlenik Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, osnivač je i Udruženja za promociju kulture i umjetnosti Arka, koje aktivno radi na revitalizaciji i promociji umjetničke i kulturne scene Bosne i Hercegovine.

Alisa Lingo je HR Expert, NeuroLinguisticProgramming Coach i Executive Coach, s dugogodišnjim iskustvom na specijalističkim, menadžerskim i direktorskim pozicijama u internacionalnim i domaćim kompanijama. Nakon 15+ godina iskustva rada sa ljudima, prolaskom različitih edukacija ove godine ulazi u poduzetničke vode i osniva firmu Golden Ratio za razvoj ljudi unutar i izvan organizacija kroz Coaching tehnike, edukacije i radionice.

Ajla Hadžiefendić je Magistar Menadžmenta, NLP i Wingwave Coach, sa dugogodišnjim poslovnim iskustvom u domaćoj i internacionalnoj korporaciji. Ajla je prošla brojne domaće i strane edukacije i treninge iz oblasti menadžmenta, psihologije uspjeha, komunikacije i coaching-a. Zadnjih godina održava radionice za različite kompanije i poduzetnike, te radi coaching sesije 1na1 u BiH i inostranstvu. Takodjer vodi firmu As public za organizaciju radionica, seminara i coaching sesija.