Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ilie Nastase

Legendarni teniser oženio se peti put

nastase (1)

Par je svoju vezu započeo u septembru 2018. godine nakon što se bivša teniska zvijezda razvela od svoje četvrte supruge Brigitte Sfat

Legendarni rumunski teniser Ilie Nastase oženio se peti put i to ženom koja je 30 godina mlađa od njega.

Nastase (73) je ušao u bračnu zajednicu s Ioanom Simion (43) nakon “jednostavne i lijepe” ceremonije u odmaralištu Mamaia u primorskom gradu Constanta u Rumuniji.

Bivšem teniskom asu i njegovoj partnerici pridružili su se bliski prijatelji i porodica u restoranu nakon vjenčanja. Nastase i Simion su u civilnom braku od aprila prošle godine, ali su odlučili pričekati na crkvenu ceremoniju.

– Nismo napravili ništa posebno. Napustili smo crkvu i jeli u restoranu. Bilo je jednostavno i lijepo. To smo željeli učiniti, malo ljudi, bez reklame. To je željela moja žena – rekao je lokalnim medijima.

Par je svoju vezu započeo u septembru 2018. godine nakon što se bivša teniska zvijezda razvela od svoje četvrte supruge Brigitte Sfat. Među gostima je bio i bivši rumunski nogometaš Ciprian Marica (34) i njegova supruga.

Nastase, koji je osvojio sedam Grand Slam titula, prethodno je bio oženjen s Dominiquom Grazijom od 1972 do 1980., prije nego što je oženio Alexandru King, Amaliju Nastase i Sfat.