Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cold Pursuit

Liam Neeson nije se pojavio na premijeri svog novog filma

liam-neeson

Neeson je neugodno iznenadio fanove izjavom da je prije 40-ak godina krenuo u osvetnički pohod nakon što mu je voljena osoba silovana

Nakon što je početkom sedmice na press konferenciji povodom predstavljanja filma “Cold Pursuit” šokirao javnost rasističkom izjavom, glumac Liam Neeson (66) nije se pojavio na crvenom tepihu u utorak na premijeri filma u New Yorku.

Odluku da se ukine ceremonija “crvenog tepiha” donijeli su organizatori kako se zvijezda filma ne bi morala suočiti s pitanjima novinara.

Neeson je neugodno iznenadio fanove izjavom da je prije 40-ak godina krenuo u osvetnički pohod nakon što mu je voljena osoba silovana.

– Ona se sa silovanjem nosila na nevjerovatan način, ali moja prva reakcija je bila da sam je pitao zna li ko joj je to učinio. Nije znala. Pitao sam koje je rase bila ta osoba. Rekla je da je bio crnac. Sišao sam dolje i hodao uokolo s palicom, u nadi da će mi neko prići – rekao je Neeson.

Dodao je kako je hodao sedam dana nadajući se da će neki “crni gad” izaći iz nekog puba i pokušati ga napasti kako bi ga mogao ubiti.

– Bilo je užasno. Ali naučio sam lekciju iz toga, naposljetku sam pomislio kog đavola radim. Shvaćam tu potrebu za osvetom, ali iz tog se rađa samo nova potreba, samo ubijanje i ubijanje – zaključio je Neeson.

Cijeli slučaj dogodio se kad je Neeson bio u dvadesetima te je naglasio kako izjavom nije htio povrijediti nijednu rasu, o čemu je otvoreno progovorio na televizijskoj emisiji “Good Morning America”.

– Taj incident dogodio se prije gotovo 40 godina. Nikad neću zaboraviti kako sam se osjećao u tom trenutku. Bio je to ponajprije nagon za udarcem i osvetom. Četiri ili pet puta izašao sam van i tražio koga ću prebiti. Nakon toga sam uhvatio samog sebe u tome što radim. Otišao sam se ispovjediti kod svećenika – ispričao je u emisiji.

– Nisam rasist. Nisam je isključivo pitao koje je rase bila ta osoba. Pitao sam je i za visinu i težinu, boju kose, boju očiju – rekao je Neeson.