Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lidija Čelik novo lice TV1

Lidija-Celik-1111

Prelijepa Beograđanka Lidija Čelik novo je lice TV1. Ova poznata TV voditeljica i novinarka, koja se do sada profesionalno razvijala na nekoliko domaćih televizija u zabavnom programu, na TV1 karijeru nastavlja u ulozi urednice i voditeljice nedjeljnog talk showa Veče sa ženama.

„Vrlo sam sretna što sam dobila priliku postati dio tima TV1, televizije koju sam rado pratila i kao gledateljica. U emisiji želim ostaviti svoj lični pečat, jer to jeste bit talk showa, ali sve kroz dobar odabir sadržaja, gostiju i kreiranja dinamike. Teme kojima ćemo se baviti su društvene iz svih sfera života, sa posebnim uklonom prema damama i njihovim partnerima. Svaka tema zahtijeva drugačiji pristup, tako da u emisiji stroga forma nije norma. U nekim izdanjima akcent će biti više na razgovoru u studiju, a ponekad na pričama sa terena. No, ja obećavam maksimalan angažman kako bi gledatelji što kvalitetnije proveli svoje vrijeme uz nas“, ističe Čelik.

Lidija-Celik-2222

Lidija je gimnaziju i osnovnu muzičku školu završila u Novom Sadu. Diplomirani je ekonomsta, treća je godina na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu, a trenutno sprema magisterij iz komunikologije na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Voli svirati klavir, crtati portrete i pisati pjesme.

Dodatni hobi joj je trčanje, a odmara se u prirodi i kućnom ambijentu uz dobre filmove i knjige.

„Svestrana sam i to je osobina koju volim kod sebe. Ona me u odvela u svijet novinarstva, u kojem sve ostale svoje vještine i afinitete mogu da primijenim i nadogradim“, pojašnjava Lidija.

U predstojeću nedjelju u 17:15h Veče sa ženama posvećeno je hrabrim ženama i muškarcima kojima je ova osobina u jednom periodu njihovih života bila presudna. O svojim životnim pričama govore Meliha Varešanović, Sabina Silajdžić, Irina Lovrić i Nadir Hajro.

„Oduvijek sam se pitala ko je Meliha Varešanović, hrabra Sarajka koja je, odjevena kao na modnoj pisti, ponosno koračala ulicama opkoljenog grada. Njena fotografija, koju je zabilježio engleski fotoreporter Tom Stoddart u proljeće 1994. u naselju Dobrinja, obišla je svijet. U ovoj emisiji upoznajte njenu hrabrost, ali i zanimljive priče o hrabrosti mojih ostalih gostiju“, poziv je nove voditeljice talk showa Veče sa ženama.