Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lijepa voditeljica OBN-a udala se u tajnosti FOTO

dejana2

Malo koji ljubitelj malih ekrana u BiH ne bi prepoznao lijepu voditeljicu OBN televizije Dejanu Rosuljaš. Odnedavno je svom prezimenu dodala Špiler.

Voditeljica ‘Dejana Talk Showa’ trenutnno priprema 600-tu emisije, a ovu će godinu pamtiti i po veoma lijepim događanjima kada je privatni život u pitanju.

U intervjuu za Dnevni list Dajana je govorila o svom braku, vjenčanju koje je obavljeno u tajnosti…

Zašto udaja u tajnosti?

– Rekla bih prije da samo nisam oglašavala na sva zvona. Nikada nisam bila pobornik serviranja svakog djelića intime u javnost, želim da moj rad i poslovni rezultati prvenstveno govore o meni, a da svoj privatni život sačuvam daleko od javne scene. Smatram da svaki čovjek ono najdragocjenije čuva za sebe i to je jedino opravdanje za sebičnost koje mogu da priznajem..

I, kakav je bračni život?

– Još uvijek je sve medeno, pitajte me za par godina.

Putovanja su njena strast.

– Moj ventil. Prakticiram da, kada mi poslovne obaveze dozvole, “pobjegnem” negdje na par dana i vratim se preporođena.

Na pitanje zašto se odlučila za novinarstvo, kazala je:

– U novinarstvu sam se našla slučajno, ali sam se na prvu zaljubila i tu ostala! Kada razmišljam o tom periodu života, uvijek se sjetim radosti i zadovoljstva nakon svakog urađenog priloga ili emisije, velike želje za učenjem i ogromnog strpljenja velikana novinarstva (Olivera Mlakara, Saše Zalepugina, Miće Orlovića…) prema nama koje smo tada počinjale. Nekad mi se čini nestvarnim da je od tada prošlo više od 12 godina!