Ljudi zbog filma u kinima padaju u nesvijest i povraćaju

raw

Francuski film “Grave” o vegetarijanki koja malo po malo počinje jesti ljudsko meso i postaje kanibalka bio je prikazan na festivalu u Cannesu.

Ali nakon što se film počeo prikazivati u kinima u SAD i Kanadi pod naslovom ‘Raw’ (‘Sirovo’), proširile su se vijesti o šokantnim scenama koje izazivaju veliku nelagodu kod gledatelja.

Prvi ‘problemi’ s filmom nastupili su na ponoćnom prikazivanju na festivalu u Torontu. Nekoliko gledatelja se onesvijestilo zbog prizora u kojima glavni likovi jedu ljudsko meso, pa je morala intervenirati Hitna pomoć.

Kino ‘The Nuart Theatre’ u Los Angelesu je zato posjetiteljima na projekcijama ‘Rawa’ ponudilo posebno izrađene vrećice za povraćanje. Kako kažu voditelji kina, bio je to dobar potez jer su vrećice mnogim gledateljima zatrebale.

– To im je bila super ideja. Sjećam se da su se u kinima ‘70-ih godina dijelile slične vrećice kad su se prikazivali tadašnji horori. Barem ne morate koristiti svoje prazne vrećice za kokice u slučaju potrebe – rekao je jedan gledatelj.

Film se u SAD-u pojavio u samo devet kina. No već polagano stječe kultni status među ljubiteljima ekstremnih horora.

Film je režirala francuska redateljica Julia Ducournau, a u glavnim ulogama su Garance Marillier te Ella Rumpf i Rabah Naït Oufella.