Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

danski glumac

Mads Mikkelsen na crvenom tepihu u Sarajevu: Volio bih ovdje ostati sedam dana

Sarajevo: Danski glumac Mads Mikkelsen s rediteljem prošetao crvenim tepihom SFF-a
14.08.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Danski glumac Mads Mikkelsen rediteljem prosetao crvenim tepihom u okviru 28. Sarajevo Film Festivala. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

U izjavi za medije na crvenom tepihu naglasio je kako je izrazito sretan što je u Sarajevu

Svjetska glumačka zvijezda Mads Mikkelsen stigao je u Sarajevo i pojavio se na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta Sarajevo.

Prisutna publika ga je gromoglasno pozdravila.  U izjavi za medije na crvenom tepihu naglasio je kako je izrazito sretan što je u Sarajevu.

– Prvi put sam ovdje. Imao sam malo vremena da prošetam, pojedem ćevape i to je to što sam vidio za sada, rekao je danski glumac i dodao kako se već sutra vraća nazad.

14.08.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina – Danski glumac Mads Mikkelsen rediteljem prosetao crvenim tepihom u okviru 28. Sarajevo Film Festivala. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

– Volio bih ostati ovdje sedam dana kako bi mogao vidjeti cijeli grad, dodao je Mikkelsen.

U Ljetnom kinu Coca-Cola večeras će biti prikazan film LOV Thomasa Vintenberga, u kojem Mikkelsen igra glavnu ulogu, a prije projekcije će mu biti uručeno priznanje Počasno Srce Sarajeva koje je dobio za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

Na svom Facebook profilu koji prati više od 900.000 ljudi Mikkelsen je objavio fotografiju iz jedne sarajevske ćevabdžinice sa hrvatskim glumcem Zlatkom Burićem.

Mikkelsen je dobitnik Počasnog Srca Sarajeva 26. Sarajevo Film Festivala (2020.), kojemu, zbog okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa, nije mogao prisustvovati.