Show "Zvijezda"

Marija Šerifović poslala poruku Ilmi Karahmet nakon pobjede

ilma-karahmnet-i-jacques-houdek

Svojim spektakularnim nastupima tokom čitave sezone talentirana 18-godišnjakinja iz Kiseljaka iz Bosne i Hercegovine potpuno je osvojila žiri i gledatelje te ponijela laskavu titulu nove RTL-ove zvijezde, kao i novčanu nagradu u iznosu od sto hiljada kuna

U sinoćnjoj finalnoj emisiji “Zvijezda” na hrvatskom RTL-u pobjedu je odnijela Ilma Karahmet.

“Jako sam sretan zbog tebe i čestitam ti od srca”, rekao joj je mentor Jacques zagrlivši je, a Ilma je zapjevala još jednom i raznježila sve prisutne svojom prekrasnom izvedbom, dokazavši da je uistinu prava zvijezda.

Ilma je, između ostalih, pjevala i legendarnu pjesmu Marije Šerifović kojom je pobijedila na Eurosongu, “Molitva”, a izvela ju je tokom showa s mentorom Jacquesom.

“Jacques prijatelju, samo da znaš da ste Ilma i ti pokidali ‘Molitvu’!”, poručila je Marija u svom Instagram storyu, a kasnije je objavila i čestitku.

“Hrabra Ilma Karahmet je večeras pjevala ‘Molitvu’ i pobijedila! Čestitam. Jacques, i dalje tvrdim da si najbolji pjevač koji hoda ovim prostorima! Bravo!”, napisala je, a on joj se zahvalio.

Svojim spektakularnim nastupima tokom čitave sezone talentirana 18-godišnjakinja iz Kiseljaka iz Bosne i Hercegovine potpuno je osvojila žiri i gledatelje te ponijela laskavu titulu nove RTL-ove zvijezde, kao i novčanu nagradu u iznosu od sto hiljada kuna. Njena iskrena emocija i snažna interpretacija uvijek su iznova oduševljavali članove žirija, pa ju je Nina tako usporedila s divom Terezom Kesovijom, a njen potpis u glasu s onim Kemala Montena.

Ilma Karahmet pobijedila u finalu RTL-ovog showa “Zvijezde”

Talentirana Ilma u intervjuu za RTL je ispričala svoje utiske nakon veličanstvene pobjede, otkrila kako joj je bilo sarađivati s mentorom Jacquesom Houdekom, a prišapnula je i poslovne planove koje želi ostvariti u sljedećoj godini.

“U tom je trenutku to bio šok za mene, suze su samo potekle i bila sam toliko izvan sebe. Nisam mogla vjerovati da se to sve događa baš meni, a u jednom sam trenutku počela drhtati od uzbuđenja. Osjećaj je zaista neopisiv s obzirom na uloženi trud kroz cijeli tok takmičenja”, ističe Ilma prisjećajući se emotivnog trenutka kada joj je Tonči Huljić uručio zvjezdanu statuu.

“Iskreno, nisam očekivala pobjedu, što ste vjerovatno i primijetili kada me gospodin Tonči Huljić proglasio pobjednicom. U tom sam se trenutku samo zaledila i samo sam vidjela ljude kako idu prema meni. Zaista neopisivo! Trebalo mi je dosta vremena da se smirim, a evo još uvijek se dojmovi nisu slegli”, kaže Ilma kojoj su favoriti bili upravo Splićani Roko Blažević i Lorena Bućan, koji su se s njom našli u TOP3.

“Moj mentor Jacques Houdek i ja imali smo divnu suradnju. Od samog početka imala sam punu podršku i sve sam savjete koje mi je davao doslovno upijala. Bila mi je velika čast jer sam jedna od onih osoba koje veoma cijene i poštuju Jacquesa Houdeka. Posebno sam bila iznenađena njegovom predanošću i tolikim odricanjem da mi pomogne, usavrši me, bodri bez imalo ustručavanja. U svakom slučaju, sretna sam što postoji jedna takva ličnost – ‘Gospodin Glas’!”, priča Ilma kojoj je dijeliti pozornicu s Jacquesom oduvijek bio veliki san, a najviše će pamtiti njegove savjete i riječi podrške.

“Moram priznati da sam zbilja tužna jer je show završio. Kroz cijeli period, koliko smo proveli zajedno, postali smo kao jedna porodica i vezali smo se jedni za druge. Mislim da je to najvažniji dio svega – prijateljstvo. Nedostajat će mi i cijela ekipa RTL-a koja je bila s nama tokom čitavog snimanja”, ističe 18-godišnjakinja pobjednica koja se s većinom kandidata svakodnevno čuje putem društvenih mreža.

O muzičkim planovima u bližoj budućnosti Ilma i dalje mudro šuti, no obožavatelje, obećaje, neće razočarati.

“Imam dosta planova, ali opet, kažem, polako i treba odabrati dobar put. Ono što vam mogu reći sada jest da je moja nova pjesma skoro gotova. Uskoro završavamo sa snimanjem spota i pjesma bi trebala premijerno biti objavljena početkom 2019. godine. U novu godinu ulazim s mojom novom pjesmom u retro-soul izdanju. Mislim da ću vas iznenaditi kada je čujete”.