Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Forbes

“Mašina za pravljenje para”: I Beyonce zarađuje “siću” u odnosu na nju

taylor

Zanimljiv je i podatak da je razmak između prvog i drugog mjesta na listi udaljen nevjerovatnih 104 miliona dolara, što je do sada jedan od najvećih postignutih

Magazin Forbes objavio je listu najplaćenijih muzičara godine, a na vrhu se našla Taylor Swift. Sa 185 miliona dolara zarade pretekla je svoju protivnicu Beyonce, koja je pala na drugo mjesto sa zaradom od “svega” 81 milion dolara.

Taylor Swift službeno je prva na listi najplaćenijih ženskih muzičarki godine i to sa 185 miliona dolara zarade u periodu od juna 2018. do istog mjeseca 2019. godine, potvrdio je magazin Forbes. Tako je 29-godišnjakinja čiji se albumi ne skidaju s listi najslušanijih, iza sebe ostavila moćnu Beyonce koja je sve do nedavno vladala ovom listom.

Zanimljiv je i podatak da je razmak između prvog i drugog mjesta na listi udaljen nevjerovatnih 104 miliona dolara, što je do sada jedan od najvećih postignutih.

Beyonce je u proteklog godini zaradila 81 milion dolara.

Podatak začuđuje pogotovo nakon spoznaje da su obje muzičarke imale slične prilike za zaradu, jer su obje odradile svoje turneje po stadionima diljem zemlje, od kojih je Swift dobila 266 miliona dolara (prije nego su se oduzeli porezi).

Podaci potvrđuju da muzičari danas najveći dio prihoda dobivaju od koncerata i velikih turneja, a znatno manje od prodaje albuma.

Na trećem mjestu ove liste našla se Rihanna, koja najveći dio svoje zarade može zahvaliti beauty liniji Fenty Beauty kao i potpisivanju ugovora s francuskim koncernom LVMH, koji sadrži preko 60 luksuznih marki.

Top 10

Taylor Swift – 185 miliona dolara
Beyonce – 81 milion dolara
Rihanna – 62 miliona dolara
Katy Perry – 57,5 miliona dolara
Pink – 57 miliona dolara
Ariana Grande – 48 miliona dolara
Jennifer Lopez- 43 miliona dolara
Lady Gaga – 39,5 miliona dolara
Celine Dion – 37,5 miliona dolara
Shakira – 35 miliona dolara