Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mediji pišu kako se Neda Arnerić htjela ubiti, njeni prijatelji zgroženi

NEDA_ARNERIc

Beogradski mediji pišu kako je slavna glumica Neda Arnerić pokušala izvršiti samoubistvo, no njeni bliski prijatelji i saradnici šokirani su, kako kažu, tim gnusnim lažima.

Neda Arnerić (63) pala je s trećeg sprata svoje stambene zgrade, pri čemu je slomila tri kičmena pršljena. Njen suprug rekao je da je glumica otišla okačiti oprani veš , a sljedeće što je čuo je udarac.

Glumici su pomogle komšije te su je skinuli s limenog krova lokala na kojeg je pala. Imobilizirali su je na dasci za peglanje.

Mediji su nakon nesreće pisalo kako je Neda navodno htjela ubiti zbog toga što joj suprug boluje od raka.

[yuzo_related]

Nedini prijatelji i saradnici zgroženi su pisanjem medija.

– To je užasno, gadno, to je mržnja. Ona to nikada ne bi napravila – rekao je reditelj Radoš Bajić za Blic.

– Zgrožen sam. Prije godinu dana snimao sam film s njom i imala je glavnu ulogu. To je bio povratak, jer je nije bilo deset godina. Ona je izuzetna osoba, stabilna ličnost, inteligentna i drži do sebe i to ne bi napravila – uvjeren je reditelj.

– Neda je tako puna elana, tako odgovorna i mladim umjetnicima veoma posvećena. U subotu se vratila iz Austrije, gdje je kraće vrijeme boravila, a prije njenog puta bile smo u kontaktu, dogovarale se oko svega kako bi se sav posao oko izložbe odvijao po planu i na najbolji način – kazala je Duša Patić iz uprave Niš Art Fondacije.

Glumac Feđa Stojanović, s kojim je Arnerić glumila u predstavi “Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo”, za Blic je također kazao kako je Neda pala sasvim slučajno.