Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Meghan traži kumu, Kate neće, neće ni na djevojačko veče (FOTO)

kate_mehgan

Kraljevsko vjenčanje Meghan Markle i pronca Harryja je za manje od mjesec dana, a ko će biti vjenčana kuma mladoj još se uvijek ne zna.

Zato se zna ko neće – njena jetrva Kate Middleton. I dok mediji pumpaju rivalstvo između dviju britanskih princeza, razlog za to puno je jednostavniji.

Budući da je Kate nedavno rodila, neće imati nikakvih posebnih zaduženja na kraljevskom vjenčanju.

“Harry i Meghan su sretni što će se Kate uopće pojaviti na vjenčanju s obzirom na to da je upravo rodila. Rekli su joj da nema nikakvog pritiska i da samo žele da uživa u njihovom danu”, izjavio je izvor blizak kraljevskoj porodici za Vanity Fair.

Poznato je da će princ William biti vjenčani kum svom bratu Harryju, a njegova djeca će također imati ulogu u ceremoniji: princ George dobit će ulogu paža, a Charlotte će nositi cvijeće, piše ABC News.

Marlene Koenig, jedna od stručnjakinja za kraljevsku porodicu, objasnila je da Kate vjerovatno neće doći ni na djevojačku zabavu, te da ova uloga za nju kao buduću kraljicu ne bi bila primjerena.

Kate nije bila vjenčana kuma ni na vjenčanju svoje sestre Pippe Middleton. Tom je prilikom vojvotkinja odbila bilo kakvu počasnu ulogu iz straha da ne zasjeni svoju sestru.