Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Melania jedva čeka da Trump završi mandat da se može razvesti”

melania_trump2

Prva dama Amerike Melania Trump i njeni kontroverzni modni izbori zapravo su poruka njenom suprugu i njima ga želi iznervirati.

Tako barem tvrdi Omarosa Newman Manigault, bivša uposlenica Bijele kuće u svojoj novoj knjizi.

Svojim izborom odjeće ona zapravo ‘kažnjava’ Trumpa.

I dok je Melanijin glasnogovornik opovrgnuo da Trumpova supruga svojom odjećom šalje prikrivene poruke, čini se da to ipak nije tako. Posljednji put ona je zapanjila javnost u junu, kad je otputovala u Texas, u posjet kampovima u kojima su bila smještena djeca migranata koje su odvojili od roditelja. Ovakav postupak američkih vlasti prema ilegalnim useljenicima skandalizirao je svijet koji je za taj potez osudio Trumpa.

Melania je za to putovanje odjenula jaknu iz Zare koja košta 39 dolara, a kad je fotografima okupljenim na aerodromu okrenula leđa pri ulasku u avion, vidjela se i poruka koja je pisala na poleđini. ‘I Really don't care, do U?’, odnosno ‘Baš me briga, a tebe?’.

Omarosa tvrdi da je Melania odabrala baš tu jaknu jer je to bio njen posljednji akt pobune protiv svog supruga i zato da ga povrijedi.

“Ja mislim da je Melania tog dana bila prisiljena ići na to putovanje da bi pobrisala nered koji je za sobom ostavio Trump i njegova bezosjećajna administracija. Nosila je tu jaknu kako bi obratila pažnja na njegovu kontroverznu odluku, kao i na neosjetljivost administracije” smatra bivša Trumpova saradnica.

“Obukla je tu jaknu i zato da bi minirala to putovanje na koje je morala ići da uljepša Trumpovu sliku u javnosti, pa je zato poslala poruku onima koji su ju poslali na put, da im više nikad ne padne na pamet da od nje traži takvo što” kaže Omarosa.

“Ne zato jer Melania ne suosjeća s tom djecom, ja sam uvjerena da ona itekako suosjeća. Ona je to učinila samo zato da pokaže koliko su odluke njenog supruga bile glupe.”

Omarosa tvrdi da Melania namjerno njeguje ‘pobunjenički modni stil’ kojim namjerno provocira otkako je Trump ušao u predsjedničku kampanju i postao predsjednik.

“Melanija je studirala modu i visoko je osviještena kad je riječ o odjeći. Jako dobro zna da će se njena odjeća komentirati i detaljno proučavati kad god se pojavi u javnosti”, kaže Omarosa, a prenosi Daily Mail.

“Zašto je odjenula Guccijevu ‘pussy bow’ – ružičastu bluzu netom nakon skandala ‘Access Hollywood’, kad je puštena snimka emisije u kojoj je Trump rekao da ‘kad si zvijezda, žene će ti sve dopustiti, čak i da ih uhvatiš za pi*** (pussy)”, piše Omarosa u svojoj knjizi dokazujući da Melania tačno zna što radi i kakve poruke šalje suprugu.

“Je li slučajno obukla bijelo odijelo kakvo je nosila Hillary Clinton, baš na dan Trumpovog godišnjeg obraćanja Kongresu? Njene modne poruke nisu baš uvijek jasne, ali sigurno nisu slučajne”, kaže autorica u svojoj knjizi.

Sveukupno, njene pobune modnim stilom zapravo su imale jednu jedinu svrhu – odvlačenju pažnje i zavaravanju – strategije koje njezin suprug jako dobro koristi.

Zato mislim da Melania odabirom svoje odjeće kažnjava supruga.

Omarosa, koji je u decembru prošle godine napustila Bijelu kuću, otkriva eksplozivne pojedinosti iz vremena kad je radila kao Trumpova pomoćnica i direktorica komunikacija u Uredu za odnose s javnošću.

U svojoj knjizi smjelo tvrdi i da Melania Trump jedva čeka da njen suprug završi s mandatom kako bi se mogla od njega razvesti.

“Po mom mišljenju, Melania broji svaku minutu do kraja njegovog mandata jer se želi razvesti”, piše Manigault Newman, no nije jedina koja to piše.
Razvod Trumpa i Melanie je tema još jedne knjige izdane ove godine, “Fire and Fury: Inside The Trump While House”, koju je napisao Michael Wolff, i koji tvrdi da bračni par više ne dijeli ni spavaću sobu, prenosi Express.hr.