Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Miss Portorika suspendovana zbog pljuvanja po muslimanima

Destiny Velez

Zbog niza tweetova u kojima je napadala muslimane, organizacija Miss America odlučila je suspendovati Destiny Velez, missicu Portorika.

Nakon što je reditelj Michael Moore na toj društvenoj mreži objavio fotografiju na kojoj stoji ispred tornja Donalda Trumpa u New Yorku sa znakom na kojem piše: “Svi smo mi muslimani”, 20-godišnja missica krenula je u napad.

Moore se svojom fotografijom pobunio protiv nastojanja predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa da se muslimanima zabrani ulazak u Sjedinjene Američke Države, s čim se očito Destiny slaže.

Mooreu je uputila nekoliko tweetova u kojima je poručila da muslimani za cilj imaju teroriziranje drugih, piše Latin Times. Iako je cijeli njen profil u međuvremenu izbrisan, na toj se stranici mogu vidjeti njene objave.

“Sve što imamo od muslimana su nafta i teroriziranje ove zemlje i mnogih drugih. Ne mogu se uspoređivati židovi, kršćani i muslimani. Židovi i kršćani u svojim svetim knjigama nemaju za cilj teroriziranje drugih”, poručila je Destiny i nastavila: “Ako smo svi jednaki, onda muslimani moraju s glava skinuti svoje marame jer one mene vrijeđaju.

Mnogi korisnici Twittera prozvali su je zbog govora mržnje, a u Portoriku su se ubrzo počeli širiti hashtagovi #nonosrepresentas (ne predstavljaš nas) i #verguenzaajena (sramota).

Ubrzo je organizacija Miss Portorika, koja održava preliminarna takmičenja za Miss Amerike, objavila priopćenje u kojem je istaknula da je Destiny suspendirana do daljnjega.

Na njihovim je profilima na društvenim mrežama objavljena i isprika missice.

“Ispričavam se svima koje su moje riječi povrijedile”, poručila je.