Klub Jedan

Mladi pjevač Tarik Tanović promovirao spot za pjesmu “Live the moment”

Tarik2

Tekst, muziku i aranžman potpisuje akademski kompozitor i muzički producent Adnan Mušanović

Mladi talentovani pjevač Tarik Tanović u saradnji sa iMTM Records, protekli vikend je u sarajevskom Klubu Jedan promovirao svoj prvi singl ”Live the Moment”, za koji tekst, muziku i aranžman potpisuje akademski kompozitor i muzički producent Adnan Mušanović. Spot je producirao Institut za muziku, teatar i multimediju a režiju i postprodukciju uradila je Agencija Komitet iz Sarajeva.

“Veoma sam uzbuđen i sretan da se pjesma i spot sviđaju publici, jer nose jaku poruku da trebamo živjeti u trenutku i uživati u onom što se dešava pred nama uživo a ne zatvarati se u virtualni svijet interneta i telefona u kojem kao da ovisimo o nečijem, ”like i share” i to od ljudi koje nekad ni ne znamo ”, kazao je Tarik Tanović.

Uz polaznike iMTM Pop Rock škole pjevanja koji se pojavljuju u spotu, među glavnim akterima su i plesačica Amila Snagić, skejter Sulejman Hrgić, brejker Sanin Mujkić, plesač Nur Pilav kao i Dj i muzički producent Benjamin Rifatbegović – SAHFI. Prateće vokale za pjesmu otpjevala je Aida Mušanović Arsić.

Koreografiju je osmislila Samra Mlinar Mandić, art direktor produkcije je Aleksandra Korizma a oficijelni fotograf Alen Hadžić Morris. Spot je sniman je u Stolariji Narodnog pozorišta Sarajevo, a kreativni tehnički tim čine i DOP gimbal operater Adnan Branković, focus puller Emir Hačimić, Naš Film (red Epic rental) i tim za rasvjetu K-light.