Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na Žutoj tabiji

Mostar Sevdah Reunion: Sarajevo Sevdah Soiree je hvale vrijedan festival

mostar sevdah reunion
Foto: McCann

Festival “Sarajevo Sevdah Soiree” traje još večeras, a s početkom u 20.30 sati na Žutoj tabiji sevdalinke će izvoditi Jusuf Brkić, sazlija i Zanin Berbić, etnomuzikolog i interpretator sevdalinke

Energičnim i emotivnim nastupom Mostar Sevdah Reunion sinoć je oduševio publiku na sarajevskoj Žutoj tabiji, na kojoj se ovoga ljeta održava prvi festival sevdalinke “Sarajevo Sevdah Soiree” u organizaciji U.G. ZUP Baščaršija i Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Pioniri sevdaha 21. stoljeća, kako ih kritičari nazivaju, u višesatnom koncertu publiku su počastili sjajnim izvedbama sevdalinke u modernim aranžmanima u kojima se prožimaju jazz, bules, soul i etno muzički elementi.

-Prekrasna noć pod zvjezdanim nebom Sarajeva. Publika je sa nama sve vrijeme pjevala uglas neke od najljepših sevdalinki: Mene majka jednu ima, Negdje u daljine, Mostarski dućani, Sejdefu majka buđaše i mnoge druge.., a pjesme Zvijezda tjera mjeseca, Moj dilbere, Čudna jada od Mostara grada digle su sve na noge. Hvale vrijedan festival koji njeguje našu divnu sevdalinku na najljepšoj mogućoj pozornici zagrljenoj Sarajevom – utisci su Antonije Batinić, pjevačice benda Mostar Sevdah Reunion.

Festival “Sarajevo Sevdah Soiree” traje još večeras, a s početkom u 20.30 sati na Žutoj tabiji sevdalinke će izvoditi Jusuf Brkić, sazlija i Zanin Berbić, etnomuzikolog i interpretator sevdalinke, čiji repertoar čine rijetko pjevane i pomalo zaboravljene sevdalinke.