Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Može li neko stati ukraj realityjima koji su okupirali TV ekrane?

paro1

Cijela Srbija se digla na noge i potpisuje peticiju protiv realityja i neće stati dok ne skine sa TV ekrana Farmu, Parove, Velikog brata, Maldive, pišu srbijsnski mediji.

Naime, za samo 48 sati više od 55.000 ljudi, uglavnih mladih, potpisali su online peticiju, koja je napravila haos na internetu, a u kojoj navode da su se digli protiv bluda, nemorala i propagiranja pogrešnih vrijednosti. Građani Srbije su jasno i glasno rekli da ne mogu više čekati da se kulturne institucije probude i stanu u odbranu porodice i tradicije domaćinske Srbije, “u kojoj se prvoj u Evropi jelo viljuškom i njegovale moralne vrednosti, čojstvo i obrazovanje, a uvek borilo protiv bluda i razvrata”.

Protesti sa interneta prenijeli su se i na ulicu pa su mladi muzičari koncertom na Trgu Republike u Beogradu poslali poruka protiv reality showa, programa koji su “okupirali” TV stanice u Srbiji

Kurir navodi da Farma 6 već traje drugu sedmici, i za to vrijeme su se desile dvije diskvalifikacije zbog nasilja, “a skoro svakodnevno se situacije dovede do samog incidenta, pogotovo preti žestoka tuča između osuđenika Kristijana Golubovića i bivšeg policajca Lepomira, a gledamo i seks uživo, meketanje i međusobno ponižavanje farmera, mešanje u tuđe živote i elementarno neznanje na pitanja iz osnovnog obrazovanja”.

“Opet gledamo Ekrema, Jelenu Golubović, Rivasku, Eru, a sinoć je sve začinio predsednik radikala, haški optuženik Vojislav Šešelj. A nagledali smo se likova koji su bili čak optuženi za ubistva i silovanja, čak i za robovlasništvo. Tek nas čeka Veliki brat, a s njim i ‘urbane perverzije’. Iz iskustva iz prethodnih sezona, sa malih ekrana bombardovaće nas golim guzicama, tangama, seksom u kabini, pljuvačinom, vređanjem i situacijama koje čovek ne može ni zamisliti”. piše Kurir.

Protesti sa interneta prenijeli su se i na ulicu pa su mladi muzičari koncertom na Trgu Republike u Beogradu poslali poruka protiv reality showa, programa koji su “okupirali” TV stanice u Srbiji.

“Hoćemo kulturu a ne rijaliti”, piše na transparentu koji je slučajno ili namjerno u utorak naveče razvijen preko puta Narodnog muzeja i Narodnog pozorišta u Beogradu.