Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MTV EMA: Justin Bieber i Beyonce s najviše nominacija

062216-music-beyonce-sorry-video-1

Kanadski pop pjevač Justin Bieber i američka pjevačica Beyonce imaju najveći broj nominacija za ovogodišnju dodjelu muzičkih nagradu MTV EMA koja će večeras biti održana u Rotterdamu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Beyonce i Bieber nadmeću se u pet kategorija, a prate ih Adele, Coldplay, Lukas Graham i Shawn Mendes sa po četiri nominacije.

U kategoriji nominacija za najbolju pjesmu takmiče se Adele s hitom “Hello”, Justin Bieber s “Sorry”, Lukas Graham “7 Years”, Mike Posner “I Took A Pill In Ibiza (Seeb Remix)” i Rihanna ft. Drake “Work”.

Za najbolji spot nadmeću se Beyoncé s pjesmom “Formation”, Coldplay “Up&Up”, Kanye West “Famous”, Tame Impala “The Less I Know the Better” i The Weeknd ft. Daft Punk “Starboy”.

Za najboljeg ženskog izvođača bira se između Adele, Beyonce, Lady Gaga, Rihanna i Sie dok su u izboru za najboljeg muškog izvođača Calvin Harris, Drake, Justin Bieber, Shawn Mendes i The Weeknd.

Osim toga, bit će nagrađen i najbolji nastup uživo, najbolji novi izvođač, najbolji pop izvođač, najbolji rock izvođač, najbolji alternativni izvođač, najbolji hip hop izvođač, najbolji izvođač elektronske muzike, najbolji push, najveći fanovi te najbolji world stage nastup.

Pop zvijezda Bebe Rexha bit će voditeljica dodjele 2016 MTV EMA, a na ceremoniji će nastupiti i trostruki dobitnik evropske MTV nagrade Bruno Mars.

Europe Music Awards su nagrade MTV-a koje dodjeljuju od 1994. godine najboljim muzičarima u svijetu. Nagrade se dodjeljuju svake godine u drugom gradu i prenose se uživo putem nekoliko muzičkih televizijskih kanala.