čeka suđenje

Muke Halidove: Ona sve radi kako bi mene blatila…

halid sonja (1)

Ne poznajem osobu koja je kao oštećena, ali koristi medijski prostor i blati Halida, a to je protiv zakona dok sud ne donese svoju odluku, kaže pjevačev advokat

Folk pjevaču Halidu Muslimoviću život se promijenio naglavačke u julu prošle godine kada ga je Sonja Bašić iz Velike Kladuše, koja živi u Australiji, optužila da ju je pretukao i, navodno, prijetio da će je „pojesti mrak“.

Nakon toga, optužnica je završila na Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci. Prije nekoliko dana Halidu je odbijen zahtjev za vizu za Kanadu, gdje je trebao održati turneju, a kao razlog je navedeno to što se protiv njega vodi krivična prijava zbog prebijanja Sonje Bašić.

Kako je jučer pjevač kazao, „dotična gospođa se igra s njime i manipulira“.

– Moja strana istine je da ta žena manipulira javnošću, sve radi kako bi mene blatila. Ipak, sud će reći svoje – govori Muslimović.

Sonja Bašić je ranije u medijskim istupima ustvrdila da su Halid i ona bili tri godine u vezi. Kako je ispričala, Halid ju je molio da se vide na kafi, uz obećanje da će joj dug od 94.500 eura vratiti u ratama ako se prestane oglašavati u medijima i ako odustane od tužbe. Kako je kazala, ne želi se vraćati u juli prošle godine.

– Prije osam mjeseci to se dogodilo i taj postupak je na sudu, zato ne bih željela da komentiram. Istina je da smo bili u vezi tri godine i da mi duguje pare, ali pošto je i priča u vezi s parama na sudu, neću ni o tome da pričam. Ne želim više s njim nikakav kontakt, što da se viđam s nekim ko me napao i udarao – kazala je Sonja za Dnevni avaz.

Pjevač tvrdi da je to izmišljotina.

– Važno je otkriti i to gdje je ta žena bila i čime se ranije bavila. Imala je svoje ambicije kada sam ja u pitanju i namjerno mi je smjestila. Postavlja se pitanje zašto djelo koje se desilo nije prijavila istu noć, nego dan poslije u 15 sati. Opet, sud će reći pravu istinu – govori pjevač.

Dodaje da mu svojim izjavama u medijima dodatno narušava ugled.

– Opet, nema veze, izdržao sam 1992. godinu, pa ću i tu Sonju. Što se tiče mog ugleda, nije lako i jednostavno, ali, svakako, mislim da ljudi koji me poznaju znaju i kakav sam čovjek – govori Muslimović.

Njegov advokat Milenko Tomić nam je pojasnio u kojoj fazi je postupak na sudu.

– Ne poznajem osobu koja je kao oštećena, ali koristi medijski prostor i blati Halida, a to je protiv zakona dok sud ne donese svoju odluku. Navodno je to djelo laka tjelesna povreda, a mi ne možemo reći šta će biti jer, navodno, kad se to desilo, nije bilo ni svjedoka. Nijedna strana nema svjedoke, u suštini to se kaže „jedan na jedan“ jer nije ni istraga provedena. U ovom momentu je rano govoriti šta će sud uraditi, a opet Halid je javna ličnost pa ona koristi i to da ga zbog te činjenice blati – kaže Tomić.

Halidova priča prije osam mjeseci

– Tačno je da smo iz Kozarca krenuli prema Banjoj Luci. Bila je pijana i, pošto se odranije poznajemo, jer mi je radila turneje u Australiji, nisam htio da ide taksijem ili da je vozi neko koga dobro ne poznaje, pa sam je ja odvezao. Ona je mene napadala u autu, a ne ja nju. Tražila je da se ne vraćam kući već da ostanem s njom u stanu u Banjoj Luci. Nisam pristao na to, nakon čega se razbjesnila. Bila je potpuno pijana. Stalno je tražila da stanem autom, izlazila napolje. Izmislila je cijelu priču jer nisam htio da „igram“ kako je ona tražila. Nije tačno da sam je pretukao – ispričao je Muslimović prije osam mjeseci.