Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mustafa Nadarević otkrio zašto je pristao glumiti u filmu “General”

mustafa-nadarevic

Mustafa Nadarević jedan je od najvećih glumaca s ovih prostora, i jedno od najomiljenijih lica naše kinematografije. Intervjue daje nerado, ali je za Dnevni Avaz progovorio o problemima sa srcem koji ga muče u posljednje vrijeme i o novom filmu “General” u kojemu glumi s Goranom Višnjićem.

“Sretan sam da mogu hodati, borim se da pobijedim bolest, ne dam na sebe. Predstava koju trenutno igram mi ne da mira, jer ne samo da je na prostoru bivše Jugoslavije hit, nego nas traže i u drugim zemljama, Kanadi, Australiji, Švicarskoj, Njemačkoj…”

Malo mi je teže putovati, ali šta ću…” – priznao je Mustafa i između ostalog otkrio kako je i zašto prihvatio ulogu u filmu “General” koji govori o životu Ante Gotovine.

“Antun Vrdoljak voli raditi sa mnom, ali i ja s njim. On ima 85 godina i mislim da je red da se družimo zajedno zbog našeg iskrenog prijateljstva, koje je trajalo sve ove godine. Zbog “Sjajnih momaka” ne mogu stići na snimanja pa oni tako prilagode neke scene meni kako bih mogao doći. Vrdoljak me je kupio kada je rekao da mu je ovo posljednji posao, iako mu ne vjerujem, jer je žilav i jak, ne predaje se lako…”