Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

VELIKA BRITANIJA

Muštuluk! Porodila se vojvotkinja od Sussexa

New Project (13)

Spol bebe je bio iznenađenje za par, koji je odlučio da do poroda ne znaju je li dječak ili djevojčica

Vojvotkinja od Sussexa rodila je dječaka, objavio je Vojvoda od Sussexa, princ Harry. Dječak je težak 3 kile i 260 grama, a rođen je jutros u 5 sati i 26 minuta po ostrvskom vremenu.

Dodao je da su oboje apsolutno oduševljeni i zahvalio svima na podršci tokom trudnoće. Par još uvijek razmišlja o imenima.

“Vrlo sam uzbuđen, Meghan i ja smo jutros dobili dječaka, vrlo zdravog dječaka. Prvi put sam prisustvovao porođaju. Tako sam ponosan na svoju ženu”, poručio je sretni otac.

Meghan je rano jutros dobila trudove, objavila je je Buckinghamska palača, a prema vijestima s Ostrva, porođaj je obavljen kod kuće u Windsoru, a ne u bolnici.

Dijete će biti sedmo u redu do prijestolja, iza Princa od Walesa, vojvode od Cambridgea i njegove djece – princa Georgea, princeze Charlotte i princa Louisa – i vojvode od Sussexa.

Princ Harry i Meghan javno su objavili vijest o trudnoći 15. oktobra 2018. godine – prvog dana svoje kraljevske turneje po Australiji i Novom Zelandu.

Nova beba bit će osmi praunuk kraljice, a sedmi u liniji nasljednika za kraljevski tron.

Spol bebe je bio iznenađenje za par, koji je odlučio da do poroda ne znaju je li dječak ili djevojčica.

Vojvotkinja je posljednji put viđena na službenom angažmanu 19. marta kada je u Londonu potpisala knjigu žalosti za žrtve terorističkog napada u Christchurchu.