Muzička diva na samrti, porodica se moli za čudo

Aretha-Franklin333

‘Kraljica soula’ Aretha Franklin (76) je smrtno bolesna i nalazi se u svom domu u Detroitu u krugu porodice koji se mole za njeno ozdravljenje. Porodica moli fanove za molitvu i podršku u ovom teškom periodu za glazbenu divu, prenosi Mirror.

Aretha se godinama borila s problemima s prekomjernom težinom i alkoholizmom. Strani mediji su pisali da je pjevačica oboljela od raka no ona je to sve demantirala i odbila pričati o svojim zdravstvenim problemima. Prije nekoliko godina je pala i slomila rebra te je zbog toga morala otkazati sve nastupe.

Prošle godine je posljednji put nastupila na fondaciji Eltona Johna za borbu protiv AIDS-a. Najavila je to kao njen posljednji nastup u karijeri.

Snimati ću, ali neću više održavati koncerte – rekla je Aretha u jednom radijskom intervjuu.

Prošle godine je pjevačica morala demantirati glasine o svojoj smrti koje su kolale društvenim mrežama.

Aretha je svoj prvi singl izdala davne 1960. kada je imala 18. Godine 1987. postala je prva ženska pjevačica koju su uvrstili u R&R Hall of fame. S vremenom je postajala sve popularnija, a danas uživa reputaciju najuglednije gospel, soul i R&B umjetnice. Svojim moćnim glasom je zaradila titulu ‘Kraljice soula’.

https://www.youtube.com/watch?v=XHsnZT7Z2yQ