Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

elton john

Muzička legenda koja je odbila nastupati za Trumpa oduševila goste u Bijeloj kući

jill-joe

John, koji je odbio nastupiti na inauguraciji bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, pristao je nastupiti za Bidene. On je jedna od nekolicine slavnih zvijezda koje su se nakon više godina izbivanja vratile u Bijelu kuću

Američki predsjednik Joe Biden, prva dama Jill Biden i oko 2000 obožavatelja u petak su na južnom travnjaku Bijele kuće uživali u nastupu glazbene legende i aktivista Eltona Johna, koji je trenutno na dugoj oproštajnoj turneji po Sjedinjenim Državama.

Britanska superzvijezda je pod otvorenim nebom uz muzičku pratnju izvela hitove kao što su Rocketman, Your Song i Tiny Dancer.

“Kao i brojni drugi Amerikanci, naša porodica voli njegovu glazbu”, rekao je Biden predstavljajući pjevača.

“Može se reći da je muzika Eltona Johna promijenila naše živote”, dodao je.

John, koji je odbio nastupiti na inauguraciji bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, pristao je nastupiti za Bidene. On je jedna od nekolicine slavnih zvijezda koje su se nakon više godina izbivanja vratile u Bijelu kuću.

Njegov nastup bio je dio proslave u čast ljudima koje je Bijela kuća nazvala svakodnevnim herojima: medicinskim sestrama, djelatnicima hitne pomoći, učiteljima, LGBTQ+ zagovornicima i aktivistima.

John je kazao da je nastup u Bijeloj kući “šlag na torti” karijere tokom koje je dobio priliku nastupiti u prekrasnim dvoranama diljem svijeta. U stankama između pjesama govorio je o svojoj borbi protiv HIV-a/AIDS-a i pohvalio bivšeg predsjednika Georgea W. Busha, republikanca, za napore koje je uložio u borbu protiv AIDS-a u Africi pomoću Programa hitnog plana predsjednika SAD-a za pomoć oboljelima od AIDS-a (PEPFAR).