Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Od 12. maja

Na Netflix dolazi nova postapokaliptična distopijska serija “Black Knight”

Black Knight bit će dostupan na Netflixu od 12. maja
Foto: Screenshot/ YouTube

Oni koji su preživjeli udar komete podijeljeni su u četiri klase prema svom socioekonomskom statusu. Svaka klasa živi u određenim okruzima, a svaka osoba unutar tih okruga ima tetoviran QR kod koji im daje pristup resursima poput kisika i hrane

Ako volite distopije poput Blade Runnera ili društvene kritike poput Squid Gamea, pripremite se za Netflixovu novu postapokaliptičnu seriju Black Knight.

Godina je 2071. i prije nekoliko decenija kometa je pogodila Zemlju, ubivši 99% svjetske populacije. Cijeli Seul se pretvorio u pustoš u kojoj se samo određenoj grupi ljudi dodjeljuju rijetki resursi, poput kisika i hrane, a cijelo društvo ovisi o kuririma koji dodjeljuju ove resurse. Oni kojima su resursi uskraćeni nazivaju se izbjeglicama, a njima pomaže tajna frakcija kurira nazvana crni vitezovi (black knights). Najhrabriji od njih je 5-8, koji ulaže sve napore kako bi uništio Chun-myung, zlu kompaniju koja kontroliše resurse kisika u svijetu.

Oni koji su preživjeli udar komete podijeljeni su u četiri klase prema svom socioekonomskom statusu. Svaka klasa živi u određenim okruzima, a svaka osoba unutar tih okruga ima tetoviran QR kod koji im daje pristup resursima poput kisika i hrane.

Sa-wol, mladi izbjeglica koji ilegalno živi s generalkom Seol-ah i njenom sestrom Seul-ah, sanja o tome da postane kurir poput 5-8. Kada ih slučajnost i tragedija spoje, 5-8 i Sa-wol se udružuju da bi se borili protiv sistema.

Seriju su režirali Choi Ui-seok i Kim Hyun-deok, koji su radili na filmu Master, donosi Tudum, a prenosi Index.hr. U glavnim ulogama se nalaze Kim Woo-bin, poznat po seriji The Heirs, kao kurir 5-8, Kang You-seok, iz serije Melting Me Softly, kao izbjeglica Sa-wol, Esom, glumica i model poznata po Kill Boksoon, kao generalka Seol-ah te Song Seung-heon, iz filma Obsessed, kao negativac Ryu Seok.

Serija je djelimično bazirana na korejskom digitalnom stripu Delivery Knight, koji je napisao Lee Yoon-gyun. Black Knight bit će dostupan na Netflixu od 12. maja.