Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjaluka

Na ovogodišnjem izdanju Demofesta takmiči se 21 demo bend

Foto: Demofest

Na Demofestu ove godine nastupaju Morcheeeba, Laibach, Roni Size, Femi Kuti, Parov Stelar, Dub FX, Kiril Džajkovski, MKDL, M.O.R.T., Sunshine, Bojana Vunturišević, Đorđe, Hiljson Mandela, Sajsi MC, Nipplepeople i mnogi drugi

Stručni žiri Demofesta izabrao je, među 358 prijavljenih demo bendova, 21 bend koji će dobiti priliku pokazati svoj talenat pred publikom od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjoj Luci.

Izabrani demo bendovi, koji dolaze iz Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Srbije, Slovenije i BiH, pokušat će se izboriti za svoje mjesto u finalnoj večeri.

Ovogodišnji žiri na Demofestu, koji će ocjenjivati i izabrati pobjednika dvanaestog Demofesta, je u sastavu: Branislav Predojević – novinar i urednik, Zoran Marković – redatelj i jedan od osnivača ”Books of knjige”, Branislav Bane Antović – producent , Zoe Kida – umjetnica i tekstopisac i Brankica Janković – direktorica Demofesta.

Demo bend koji ove godine postane pobjednik Demofesta, osvaja produkciju albuma u vrijednosti od 5.000 eura, drugoplasirani binsku opremu od 2.000 eura, dok trećeplasirani osvaja binsku opremu u vrijednosti od 1.000 eura.

Kao i svake, tako i ove godine, organizacija Demofesta uručuje i nagradu ”Plavi bas” za najboljeg basistu na festivalu, po odabiru stručnog žirija.

Organizatori ističu i sjajan line up ovogodišnjeg Demofesta na kojem nastupaju Morcheeeba, Laibach, Roni Size, Femi Kuti, Parov Stelar, Dub FX, Kiril Džajkovski, MKDL, M.O.R.T., Sunshine, Bojana Vunturišević, Đorđe, Hiljson Mandela, Sajsi MC, Nipplepeople i mnogi drugi, saopćeno je iz Aqariusa d.o.o.