Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na West Herzegowina Fest prijavilo se 200 autora

Na West Herzegowina Fest

Koncertom Hladnog piva završila je druga večer West Herzegowina Festa, koji se održava od 30. srpnja do večeras u Širokom Brijegu.

Večer su otvorili bendovi Kezz (Kikinda), Jester's Play (Mostar), Kopito Bend (Vis) te The Splitters (Split), koji se natječu u glazbenom dijelu festivala.

Potom je prikazano sedam filmova u konkurenciji nakon čega je održan koncert Hladnog piva, koji je poručio kako mu je velika čast svirati po drugi put na WHFestu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na ovogodišnji festival prijavilo se 200 autora od čega je odabrano devet bendova, 36 priča, te 11 kratkih filmova koji se natječu za nagrade.

Ove godine će najbolji bend biti nagrađen snimanjem pjesme i spota, a najbolji gitarist dobit će gitaru. Najbolji film bit će nagrađen novčanom nagradom, a autori najboljih priča bit će novčano nagrađeni. Novost ove godine je i nagrada za najbolji styling bendova.

I ove godine u žiriju su zvučna imena filma, glazbe i književnosti, pa će o najboljima odlučivati višestruko nagrađivani hrvatski glumac Krešimir Mikić, Marko Cindrić, glumac i umjetnički direktor festivala nove drame – Nu:Write Theatre Festival, mladi zagrebački redatelj Filip Mojzeš, kojeg su ove godine nagradili u Beogradu za najbolji kratkometražni igrani film, Zdenko Franjić, glazbeni izdavač, Atilla Aksoj, gitarist Zostera, Ivan Galić Ivećko, jedan od osnivača WHFesta, Petra Ljevak, direktorica Naklade Ljevak, književnica Ivana Simić-Bodrožić, te književnik i novinar Emir Imamović.

Treću večer nastupit će grupa Pavel, a festival će, nakon proglašenja pobjednika, zatvoriti bend Vatra.