Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najgori film u istoriji kinematografije biće prikazan za 10 godina

najgori film

Ovaj film toliko je loš da ga je njegov reditelj zaključao u “bunker” odmah po završetku snimanja.

“The Day The Clown Cried” snimljen je 1972. godine, a potpisuje ga slavni komičar iz 50-tih Jerry Lewis. S obzirom na to da je film vidjelo samo sedam osoba, teško je dokučiti šta ga čini baš toliko lošim da nikada nigdje nije prikazan.

Bez obzira na to, film je pronašao svoje mjesto u Nacionalnom filmskom registru. Ostaje nejasno zašto su uopće željeli taj film. Jedino objašnjenje je da je uistinu toliko loš da može poslužiti kao primjer kako film ne treba snimiti.

Jasno, s vremenom se oko ovog filma stvorila svojevrsna legenda i mnogi su ga filmaši željeli pogledati kako bi shvatili zbog čega je toliko loš. Možda je već i sam izbor teme film problematičan, radi se o komediji holokausta. Priznajemo, ne zvuči baš previše smiješno.

Lewis je lično donirao jednu kopiju filma registru, ali pod uslovom da sljedećih deset godina ne smiju film ni jednom prikazati. Lewis će tada (ako poživi toliko) imati 99 godina i vrlo vjerovatno mu više neće biti važno šta o filmu misle njegove kolege i kritičari.