Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kylie Jenner

Najplaćenija slavna osoba zaradila više nego Messi, Federer i Ronaldo zajedno

kylie jenner3

Inače, 100 najplaćenijih slavnih osoba na svijetu ukupno je zaradilo 6,1 milijardu dolara

Magazin Forbes nedavno je Kylie Jenner oduzeo titulu najmlađe milijarderke na svijetu i optužio njenu porodicu da umjetno povećava vrijednost njenog kozmetičkog brenda, ali ona se ponovo našla na vrhu njihove liste.

Ovaj put se radi o listi sto najplaćenijih slavnih osoba koju objavljuju svake godine. Kylie je sa zaradom od 590 liliona dolara zasjela na prvo mjesto, gotovo tri puta više od svog šogora Kanyea Westa koji se nalazi na drugom mjestu sa zaradom od 170 miliona dolara.

Na trećem mjestu se našao Roger Federer sa 106,3 miliona, zatim Ronaldo (105 miliona) i Messi (104 miliona). Na šestom mjestu je glumac Tyler Perry (97 miliona), a slijede Neymar (95,5), Howard Stern (90), LeBron James (88,2) i Dwayne The Rock Johnson (87,5).

Kylie je zaradila više nego West, Federer i Ronaldo zajedno, a tome je razlog prodaja 51% udjela kozmetičke kompanije firmi Coty za 600 miliona dolara. Trenutno se vrijednost njene imovine, prema Forbesu, procjenjuje na 900 miliona dolara.

Inače, 100 najplaćenijih slavnih osoba na svijetu ukupno je zaradilo 6,1 milijardu dolara (prije odbitka poreza), što je za 200 miliona manje nego prošle godine. Forbes piše da je na to utjecala globalna pandemija koronavirusa zbog koje su otkazani mnogi sportski i kulturni događaji.