Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Variety"

Najplaćenija svjetska glumica dobila glavnu ulogu u novoj Netflixovoj seriji

vergara (1)
FOTO: Instagram / @sofiavergara

Serija će se sastojati od šest 50-minutnih epizoda

Najplaćenija glumica na svijetu Sofia Vergara glumit će u novoj Netflixovoj seriji o zloglasnoj trgovkinji drogom Griseldi Blanco, doznaje Variety.

Serija pod nazivom Griselda prikazuje stvarni život pametne i ambiciozne kolumbijske poslovne žene koja je stvorila jedan od najprofitabilnijih narko-kartela u istoriji.

Smrtonosna mješavina šarma i divljaštva pomogla je odanoj majci i supruzi da se snađe između porodice i posla, što ju je dovelo do toga da postane poznata kao Crna udovica i kuma kokaina.

Serija će se sastojati od šest 50-minutnih epizoda.

“Griselda Blanco bila je lik veći od života čija joj je nemilosrdna, ali genijalna taktika omogućila da vlada carstvom vrijednim milijardu dolara godinama prije mnogih najozloglašenijih muških kraljeva o kojima toliko znamo”, izjavila je Vergara.

Ranije se nagađalo da će serija biti inačica popularne Netflixove serije Narcos. No, prema riječima osoba koje su uključene u projekt, riječ je o potpuno zasebnoj priči i nije povezana s tim serijalom.

Vergara i Luis Balaguer razvijali su projekt osam godina pod imenom Latin World Entertainment prije nego što su ga predali Netflixu. Međutim, istina je da na seriji radi nekoliko članova kreativnog tima serije Narcos.

Sofia Vergara je najpoznatija po ulozi Glorije u hit seriji Moderna porodica, za koju je zaradila četiri nominacije za Emmy. Također je glumila u filmovima Chef, Machete Kills i Four Brothers.

Glumica je i članica žirija u America's Got Talent.