Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najpoznatija plavuša na svijetu rođena je u sirotištu na današnji dan (FOTO)

Marilyn-Monroe-22

Marilyn Monroe rođena je 1. juna 1926. godine pod pravim imenom Norma Jean Mortenson u sirotištu bolnice u Los Angelesu.

23. februara 1956. godine promijenila je ime u Marilyn Monroe. Bila je filmska glumica, pjevačica, model i svojevrsna ikona, a mnogi je smatraju najpoznatijom američkom filmskom zvijezdom.

Dobila je i Zlatni globus za najbolju glumicu u komediji “Neki to vole vruće”, te za najomiljeniju svjetsku glumicu. Bila je poznata po komičarskim ulogama, no pred kraj života se okrenula ozbiljnijim ulogama.

Najpoznatija plavuša svih vremena umrla je sa samo 36 godina, a njena iznenadna smrt i kratak život ne prestaju zanimati javnost.

Bila je i ostala oličenje holivudske ljepote i glamura, a za mnoge predstavlja najljepšu ženu svijeta. Uprkos glamuroznom životu, Marilyn je patila od depresije što ju je naposljetku i uništilo. Uprkos tome, postoje brojne teorije zavjere koje tvrde da je slavna zvijezda ubijena.

O tajnoj vezi Marilyn i bivšeg američkog predsjednika Johna F. Kennedyja šuška se i dan danas, iako ona nije bila jedina njegova afera.

U knjizi “These Few Precious Days: The Final Year of Jack with Jackie”, pisca Christophera Andersena, stoji kako je Prva dama znala za sve suprugove afere, za ljubavnice po imenima, koje su je itekako nervirale, no bila je spremna zažmiriti na sve, ali samo dok je suprug javno ne sramoti.

Navodno ju je afera sa slavnom Marilynkom navodno najviše nervirala, jer je u to vrijeme prekrasna plavuša bila prava diva, pa je postojala velika opasnost od toga da preljub postane veliki skandal, uništi Kennedyjevu reputaciju, ali i njen brak.

Marilyn na jednom rođendanu JFK-a

Jednom je prilikom navodno pitala bliskog prijatelja može li je zamisliti kao Prvu damu. Jednom je čak i nazvala samu Jackie u Bijelu kuću te joj otkrila kako joj je John obećao da će je oženiti, na što joj je Jackie vrlo mirno poručila: “Marilyn, oženit ćeš Jacka, uselit ćeš se u Bijelu kuću, obnašati dužnosti Prve dame, ja ću se iseliti, a ti ćeš dobiti sve probleme.”

Navodno je zavela i predsjednikovog brata Roberta, koji je također imao suprugu.

5. avgusta 1962. godine Marilyn je okončala svoj život sa samo 36 godina, a pronašao ju je njen psihijatar u spavaćoj sobi.

Joe DiMaggio 20 godina joj je slao crvene ruže na grob

Uprkos svim burnim svađama i problemima koje su imali, njen bivši suprug Joe DiMaggio bio je taj koji je pokupio njeno tijelo i organizirao sprovod, a 20 godina joj je tri puta sedmično slao crvene ruže na grob. Za razliku od njena druga dva muža, Jamesa Doughertyja i Arthura Millera, nikada nije govorio o njoj u javnosti, nije pisao o tome, te se nije ponovno oženio.