SHOWbuzz

Nikica Marinović

Najveći jugoslovenski zavodnik otkrio kako je osvojio misicu čija je smrt potresla javnost

12/03/2019

"S njom je išlo najteže. Već poslije našeg prvog susreta nije htjela ni da čuje za mene.."

Reditelj Vuk Vučo nosio je titulu prvog jugoslovenskog plejboja, a tokom svog života zaveo tri najljepše Jugoslovenke – Oliveru Katarinu, Nikicu Marinović i Milju Vujanović.

Jedna od njih, Nikica Marinović, bila je prva mis SFRJ, a na izboru za miss svijeta 1966. godine u Londonu proglašena je za najljepšu Evropljanku i bila je prva pratilja. Ona se udala za Vuka Vuča, koji je 10 godina stariji od nje. Svadba je održana u Nikičinoj rodnoj kući u Mokošici. Sa rediteljem je Nikica dobila sina Đorđa, arhitekta koji danas živi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Marinovićeva je pred kraj života oboljela, povukla se iz javnosti, a njeno beživotno tijelo pronađeno 2008. godine u Beogradu

U jednom intervjuu iz 1972. godine, Vuk Vučo je govorio o Nikici.

– Poslije mog raskida s Oliverom (Oliverom Katarinom) dugo se nisam vezivao za neku djevojku. Većina, koje su mi pravile društvo (a među njima je bila i Zorica Gajdaš), sve dok nisam upoznao Nikicu Marinović, bile su mi više predmet razonode nego djevojke s kojima sam se zabavljao. U stvari, samo smo se viđali, i to uglavnom u mom stanu, i to onda kad nisam znao šta da radim od dosade – pričao je Vučo.

Na pitanje kako je osvojio Nikicu Marinović, dao je sljedeći odgovor:

– S njom je išlo najteže. Već poslije našeg prvog susreta nije htjela ni da čuje za mene. To me nije obeshrabrilo. Dalo mi je povoda da krenem u još žešći napad. Gotovo godinu dana ja sam joj se, poslije tog našeg susreta, neprestano udvarao, i to uglavnom preko pisama. Već poslije drugog susreta u Dubrovniku, dočekali smo zajedno Novu godinu u najpoznatijem dubrovačkom hotelu “Excelsior”, a nešto kasnije se i vjenčali. U prvi mah sam mislio da sam našao ženu s kojom ću provesti čitav svoj život. Već poslije nekoliko mjeseci našeg braka uvidio sam da sam opet pogriješio. U to su me uvjerile njene diskusije s našim prijateljima koje su se uglavnom odnosile na književnost i slikarstvo… U svim tim diskusijama Nikica je vodila glavnu riječ. Međutim, vremenom sam uvidio da ona nije pročitala ni jednu knjigu već je samo znala naslove. U njenom prisustvu nikada nisam želio da s nekim diskutujem o literaturi, jer bi ona obavezno uzimala učešće u tim diskusijama i dovodila me u veoma neprijatne situacije. Imam utisak da ona u glavi ima beton, a ne ono što bi joj bilo i te kako potrebno – naveo je Vučo, i nastavio:

– Već u vrijeme braka s Nikicom tajno sam se sastajao s Miljom Vujanović. Do tog našeg poznanstva, koje se kasnije pretvorilo u iskrenu ljubav, došlo je poslije jednog filmskog festivala na kome smo se prvi put sreli. Pošto je to bila iskrena ljubav Milja i ja odlučili smo i da se vjenčamo. Ali, moj iznenadni odlazak za Pariz sve je to srušio. Milja i ja smo se prijateljski rastali kao da ništa među nama nije bilo – zaključio je Vučo.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.