Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pravda spora, ali...

Nakon 34 godine pronađen ubica poznatog holivudskog reditelja

ubica reditelja

Pronađen je u garaži svoje kuće 5. jula 1985. umotan u plahtu s telefonskom žicom omotanom oko vrata

Poznati holivudski televizijski reditelj i producent Barry Crane ubijen je 1985. godine, a od tad je njegovo ubistvo bilo misterija. Zahvaljujući ponovnom testiranju DNA, nakon više od 30 godina uhapšen je osumnjičenik, Edward Hiatt (52) iz Sjeverne Karoline, objavila je losanđeleška policija. Muškarac iz Sjeverne Karoline optužen je za ubistvo holivudskog televizijskog reditelja i svjetski poznatog igrača bridgea.

– U martu su istražitelji razgovarali s Hiattom, a on je tokom razgovora priznao ubistvo Barryja Cranea – dodaje se u priopćenju LAPD-a.

List “News-Herald” piše da je policija do Hiatta došla nakon što je pronađen njegov otisak prsta u Craneovom autu koji je ukraden iz njegove kuće nakon ubistva. “News-Herald” piše da su agenti FBI uspjeli uzeti uzorak njegovog DNA sa šoljice za kafu i opušaka koje je ostavio u mehaničkoj radionici gdje je radio. Hiattu, ukoliko bude osuđen, prijeti doživotna kazna zatvora.

Crane je rođen u Detroitu i već je bio poznati igrač bridgea kada se preselio u Los Angeles 1950-ih godina kako bi radio u Hollywoodu. Kroz tridesetak godina u Hollywoodu bio je reditelj više desetaka epizoda različitih televizijskih serija te producent hitova poput “Čarobnjaka”, “Nemoguće misije” i “Mannixa.”

Barry je poznat po televizijskim serijama iz 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, među kojima su hitovi “Dallas,” “Nemoguća misija” i “Hawaii Five-O.” Pronađen je u garaži svoje kuće 5. jula 1985. umotan u plahtu s telefonskom žicom omotanom oko vrata. Obdukcija je pokazala da je zatučen nasmrt velikom keramičkom statuom.