Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Voyage"

Nakon 40 godina svi članovi grupe ABBA ponovo na okupu

abba screeshot
FOTO: Screenshot

U izjavama na crvenom tepihu ispred namjenski izgrađene ABBA Arene u Olimpijskom parku kraljice Elizabete u istočnom Londonu, Faltskog je rekla kako je čudesno vidjeti sve te engleske fanove, a Lyngstad je izjavila da se najviše raduje izvedbi hita Mamma Mia

Sva četiri člana kultnog švedskog benda ABBA u četvrtak su se okupila u Londonu prvi put od 1982. godine na premijernoj večeri njihovog virtuelnog spektakla Voyage.

Švedske pop superzvijezde – Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Faltskog i Anni-Frid Lyngstad – zadnji put su se u prijestonici Velike Britanije zajedno pojavili 1982. u zabavnoj emisiji The Late Late Breakfast voditelja Noela Edmondsa, navodi dpa.

Spektakl, počevši od petka, 27. maja, trebao bi se održavati sedam puta u sedmično do početka oktobra, pri čemu virtualni koncert obilježava nastup Abbatara, odnosno holograma članova grupe koji izvode pjesme uživo s deseteročlanim bendom.

U izjavama na crvenom tepihu ispred namjenski izgrađene ABBA Arene u Olimpijskom parku kraljice Elizabete u istočnom Londonu, Faltskog je rekla kako je čudesno vidjeti sve te engleske fanove, a Lyngstad je izjavila da se najviše raduje izvedbi hita Mamma Mia.

ABBA-u je prema svjetskom uspjehu i velikoj popularnosti lansirala pobjeda na Euroviziji u Brightonu 1974. s pjesmom Waterloo, a od tada je prodala više od 400 miliona albuma i singlica. Popularni kvartet razišao se nakon posljednjeg zajedničkog nastupa 1982. godine, čemu je prethodilo deset uspješnih godina rada.

Članovi benda su u novembru prošle godine objavili album Voyage.