Nakon dodjele “NAACP Awards” njena “diskretna” haljina je top tema (FOTO / VIDEO)

halle_b_7

Glumica Halle Berry (51) prošetala je sinoć crvenim tepihom na dodijeli 49. nagrada “NAACP Awards”, koje se dodjeljuju najuspješnijim Afroamerikancima na području filma, muzike, filma, televizije i književnosti.

Svi su pogledi pratili atraktivnu glumicu koja je bila “hrabra” pri odabiru haljine ispod koje nije nosila donje rublje. Upravo njena “diskretna” haljina i “istraživanja” je li i šta imala ispod nje, top tema su svjetskih tabloida.

– Haljina je djelo meni drage dizajnerice libanonskog porijekla, Reemi Acre. Moja stilistica Lindsay Flores nije me trebala dugo nagovarati da je odjenem – rekla je oskarovka.

Halle je priznala da je za njen izgled zaslužno što svakodnevno brine o prehrani i zdravlju.

– Jedem isključivo svježe povrće, piletinu i ribu. Iz prehrane sam izbacila crveno meso i voće. Moje najdraže jelo je tuna i pire od luka – rekla je Halle kojoj je s 19 godina dijagnosticiran dijabetes.

Često se šali kako je i bolest zaslužna za njenu dobru liniju.

Holivudska glumica nedavno je izjavila kako u njenom životu trenutno ne postoji niko osim djece te da je potpuno posvećena njima. Što se tiče ljubavi, glumica čeka da se ona dogodi.

S Oliverom Martinezom (52), od kojeg se razvela zbog njegovih ispada bijesa i čestih svađa, ima sina Macea (4), a s manekenom Gabrielom Aubryjem (41) kćer Nahlu Arielu (9).

Halle Berry je s 18 godina živjela u skloništu za beskućnike. Kaže kako je zvala majku Judith da joj pošalje novac no odbila ju je. Danas kaže kako joj je na tome neizmjerno zahvalna jer možda ne bi nikada imala uspješnu karijeru kakvu ima danas. Nakon toga zaposlila se kao konobarica i pronašla smještaj, a karijera joj je krenula uzlaznom putanjom.