Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gibonni

Nakon Dubioze na Kastelu se desio još jedan spektakl

gibonni kastel1
FOTO: Vedran Ševčuk

Gibonni je pozdravio banjalučku publiku na sebi svojstven način te je na samom startu poručio da se svi ostave telefona, jer telefoni nikada neće imati piksela i gigabajta koliko duša ima

Nakon tačno četiri godine od njegovog posljednjeg nastupa u Banjaluci, jedna od najvećih regionalnih muzičkih zvijezda Zlatan Stipišić Gibonni održao je sinoć nezaboravan koncert na tvrđavi Kastel.

Splitski muzičar je oduševio publiku koja je sa nestrpljenjem čekala ovaj koncert i sa njim pjevala u glas njegove najveće hitove. Svi fanovi i ljubitelji ove velike muzičke zvijezde jedva su dočekali izlazak na binu, kako bi čuli sve one hitove čiji taktovi i tekstovi čuvaju brojne uspomene.

Na binu je nešto malo poslije 21h, u pratnji vrhunskih muzičara predvođenih maestralnim Nikšom Bratošem, izašao miljenik svih generacija, kojeg je publika dočekala gromoglasnim aplauzom.

FOTO: Vedran Ševčuk

Gibonni je pozdravio banjalučku publiku na sebi svojstven način te je na samom startu poručio da se svi ostave telefona, jer telefoni nikada neće imati piksela i gigabajta koliko duša ima.

Od svakog svog koncerta Gibonni napravi spektakl, tako je bilo i ovaj put.

Uz posebnu energiju, emocije i bliskost sa publikom, po kojoj je ovaj pjevač poznat, nekoliko puta je silazio u publiku sa kojom se prisjetio svakog svog dosadašnjeg nastupa u Banjaluci.

FOTO: Vedran Ševčuk

Tokom koncerta redali su se njegovi najveći hitovi poput „Posoljeni zrak i razlivena tinta“; „Tempera“; „Libar“; „Žeđam“; „Ovo mi je škola“; „Mirakul“ i brojni drugi.

Jedno je sigurno, Gibonni je sinoć bez rezerve dao dušu banjalučkoj publici, koja mu je uzvratila istom mjerom, a svojom spontanošću još jednom je pokazao koliko je zapravo kao umjetnik velik u svojoj jednostavnosti.

Banjaluka i Gibonni sinoć su bile dvije duše, koje su se tokom dvosatnog koncerta savršeno međusobno nadopunjavale, a svi prisutni su nakon koncerta otišli pod utiscima, prepuni emocija koje je kroz svoju muziku ovaj veliki umjetnik zauvijek utkao u njih.