SHOWbuzz

voditelj Dnevnika Nove BH

Nakon što je ukinut “Zabranjeni forum”, Aleksandar Hršum dobio novi posao

22/04/2019

Informativni tim Nove BH postavlja nove standarde informiranja

Informativnom timu Nove BH pridružuje se i ugledni novinar i voditelj Aleksandar Hršum koji će u novom programskom i produkcijskom ruhu gledateljima najmlađe televizije u BiH prezentirati vijesti dana u Dnevniku Nove BH.

„Nakon 25 godina televizijske karijere Nova BH mi pruža novi profesionalni izazov i zaista se radujem stvaranju našeg Informativnog programa. Biti dio informativnog tima koji čine iskusni profesionalci, kojima je jedini cilj gledatelja staviti u centar zbivanja na neovisan, vjerodostojan i pouzdan način, doživljavam kao privilegiju koju treba opravdati. Ovo je za mene jedna nova dimenzija televizijskog novinarstva, nova uloga i nova lekcija. Gledatelji su već prepoznali Novu BH kao svoju televiziju, ušli smo u domove građana Bosne i Hercegovine i naša informativna platforma počivat će na uzajamnom povjerenju: gledatelj – informativni tim Nove BH“- rekao je voditelj Dnevnika Nove BH Aleksandar Hršum.

U svojoj respektabilnoj karijeri koja traje punih 25 godina Aleksandar Hršum njegovao je svjež i dinamičan pristup televizijskom novinarstvu. Na RTRS televiziji obnašao je funkciju urednika i voditelja jutarnjeg programa, te uspješno upravljao i koordinirao timom novinara u cilju poboljšanja kvaliteta programa. Bio je autor, urednik i voditelj brojnih emisija koje su tematizirale društvena zbivanja. Radio je kao urednik i voditelj radijskih emisija, te kao dopisnik dnevnog lista „Večernje novosti“ iz Beograda.

U posljednjih petnaest godina potpisao se kao autor, urednik i voditelj 624 izdanja talk showa „Zabranjeni Forum“ koji se emitirao na Pink BH, a od oktobra 2018. godine na Nova BH televiziji. Tokom svoje bogate karijere profesionalno se usavršavao i pohađao ugledne programe, od kojih se izdvajaju „Voice of America“, stručno usavršavanje za profesiju novinar/reporter (CNN, ABC, NBC), Fellows program u organizaciji Ambasade Velike Britanije u BiH (redovna edukacija Queens Mary University London), te program „100 mladih lidera“, kandidatura ispred EU BiH. Uspješno je držao predavanja iz oblasti medija, PR-a, javnog nastupa, krizne komunikacije i strategije medija (NATO BiH, GIZ, budžetske institucije). Bio je urednik i moderator panel diskusija na teme trafficinga, ljudskih prava, digitalnih medija (vladine/nevladine organizacije u BiH, Republici Srbiji i Crnoj Gori – The Global for Sustainability London).

Podsjećamo, Nova BH će uskoro prezentirati novi Informativni program koji u fokus izvještavanja stavlja gledatelja kojem pruža tačno, objektivno i pravovremeno informiranje. Informativni tim Nove BH će bez ikakve sumnje odgovoriti svim profesionalnim izazovima i postaviti nove standarde televizijskog novinarstva u Bosni i Hercegovini.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.