objava na instagramu

Nakon više od pet godina šutnje slavna manekenka otvorila dušu

linda instagram (1)
Linda Evangelista / FOTO: Instagram / @lindaevangelista

Jednom je prilikom izjavila da ne ustaje iz kreveta za ponudu manju od 10.000 dolara

Bivši top model Linda Evangelista oglasila se na društvenim mrežama nakon više od pet godina šutnje. U podužoj objavi na Instagramu objasnila šta joj se sve dogodilo.

“Danas sam se odlučila na veliki korak želeći ispraviti sve krivo i otkriti šta sam sve prošla i držala samo za sebe više od pet godina. Svim mojim obožavateljima koji su se pitali zašto nisam radila, dok su karijere mojih kolegica, s kojima sam započela modnu priču, bile i više nego uspješne – razlog se krije u tome što me tretman CoolSculpting brutalno uništio i napravio sve suprotno od onog što mi je obećano”, započela je Linda.

Lindina objava na Instagramu / FOTO: screenshot

“Umjesto da je smanjio moje masne stanice, on ih je povećao i ostavio me trajno deformisanom, čak i nakon što sam se podvrgnula dvjema bolnim, ali neuspješnim operacijama. Ostala sam, baš kao što su mediji pisali, neprepoznatljiva. Dogodila mi se paradoksalna hiperplazija masnog tkiva, a o toj mogućoj posljedici i riziku nisam bila upozorena prije tretmana. Zbog toga ne samo da sam ostala bez sredstava za život nego sam zbog njega pala u duboku depresiju, tugu i prema sebi osjećala najveći prezir”, dodala je.

“U tom sam procesu postala samotnjak, a ovom tužbom želim krenuti dalje, skinuti sa sebe tu sramotu i ispričati javno svoju priču. Umorna sam od ovakvog života. Voljela bih da ponovo mogu izaći iz kuće uzdignute glave, uprkos tome što sebi više ne sličim”, zaključila je.

Linda Evangelista / FOTO: Instagram / @lindaevangelista

Inače, Linda je devedesetih godina bila jedna od najuspješnijih i najutjecajnijih manekenki.

Jednom je prilikom izjavila da ne ustaje iz kreveta za ponudu manju od 10.000 dolara. U vrijeme najveće slave proglašavali su je najljepšom ženom svijeta.