Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tuže HBO

Nasljednici Michaela Jacksona traže odštetu od 100 miliona dolara

michael-jackson

Uprkos tužbi, iz HBO-a navode da će ipak nastaviti da emituju ovaj dokumentarac

Nasljednici kralja popa Michaela Jacksona tužit će kablovsku mrežu HBO zbog dokumentarnog filma “Leaving Neverland” i tražiti odštetu u iznosu od 100 miliona dolara.

Film, koji je nedavno premijerno prikazan na Sundance festivalu, govori o optužbama na Jacksonov račun, o njegovom navodnom zlostavljanju maloljetnika.

Porodični advokat Jacksonovih nasljednika tvrdi da je Michael nevin i da HBO nije propisno istražio materiju kojom se dokumentarac bavi, da nisu provjerili sve činjenice, već da su samo finansirali i producirali film u kojem su govorile dvije žrtve koje su već ranije, pod zakletvom, rekle porodici i policiji da se između njih i Jacksona ništa nije dogodilo.

Fokus filma, koji traje puna četiri sata, je na optužbama za seksualno zlostavljanje Wadea Robsona i Jimmyja Safechucka, koje datiraju iz osamdesetih godina, kada imali sedam i 10 godina. Oni tvrde da im je kralj popa za seks davao slatkiše. Kažu i da je pjevač čak glumio vjenčanje sa jednim od njih.

Uprkos tužbi, iz HBO-a navode da će ipak nastaviti da emituju ovaj dokumentarac. Tvrdnje porodice da je između HBO-a i Jacksona postojao ugovor, prema kome nisu smjeli da ga klevetaju, HBO odbacuje navodeći da one nisu tačne.

Dokumentarni film će se na tom kablovskom kanalu emitovati u dva dijela, od po dva sata, 3. i 4. marta.