Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nastavak "složne braće"

Nele Karajlić najavio novu seriju: “Opet na istom mjestu Srbi, Hrvati i Bošnjaci”

nele karajlic

Radnja bi trebalo da bude fokusiran oko Kemice, sina Fikreta Haimića koji se zapravo nije pojavljivao, već je samo prisluškivao razgovore svoga oca

Serija “Složna braća” možda dobije svoj nastavak, rekao je scenarista i jedan od glumaca  Nele Karajlić za srbijanske medije. On je nagasio da postoje čvrsta uvjeravanja producenata da bi taj projekat trebalo realizovati, a on već ima scenario u glavi.

Omiljeni likovi mnogih – Fiko, Kiza, Čenga, Čorba, kako kaže Karajilić, vejrovatno neće biti dio nove serije, jer su neki glumci preminuli, a suštinski su svi poginuli u posljednjoj epizodi.

Radnja bi trebalo da bude fokusiran oko Kemice, sina Fikreta Haimića koji se zapravo nije pojavljivao, već je samo prisluškivao razgovore svoga oca.

“Mali Kemica je sada odrastao, Fiko je pokojni. Njegov brat Mute takođe. Sada imamo jednu novu generaciju. Sve je novo osim toga da na istom mjestu žive Srbi, Hrvati i Bošnjaci. To je staro”, kaže Karajlić.

Iako bi danas umjesto kafane, ime “Složna braća” mogla da ponese i kladionica, Karajlić kaže da se od toga odustalo i da će svakako opet biti kafana.

“Ona bi se vjerovatno pretvorila u kladionicu. Kladionica je bila jedna opcija i moguće je da jedan dio kafane bude kladionica, ali mora biti kafane, jer je to druga generacija”, kaže Karajlić.

Karajlić nije govorio o rokovima, pa se ne zna kada bi snimanje moglo da počne, ali je naglasio da ima čvrsta uvjeravanja da bi producenti ušli u takav projekat.

Podsjetimo, “Složna braća” je serija koja je premijerno emitovana 1995. godine i bavila se odnosima Hrvata, Srba i Bošnjaka  na jednom prostoru na tromeđi BiH, Srbije i Hrvatske koji je bio pod kontrolom UN i na kojem se nalazila kafana “Složna braća”.